Pe ger cumplit, poştaşii sunt la datorie

Pe ger cumplit, poştaşii sunt la datorie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

E ger de crapă pietrele, dar lumea gălăţeană se zbate în felul ei pentru a vieţui şi a lucra normal. Normal, fiecare pe la casa sa, fiecare pe la locul său de muncă. La fel de normal a fost ca, în aceste zile, să ne zboare gândul şi la poştaşi. Cum s-or fi descurcând aceştia? Personal, i-am văzut cu ditamai geanta în spate, suflând în mâini, dar împărţind veştile cele bune, pe cele mai puţin bune, ziarele cele de toate zilele, dar, mai ales, colo o pensie, colo un ajutor social…

„În nicio zonă, fie ea cât de îndepărtată, spre nordul judeţului, unde mai mereu vremea e mai aspră, munca factorilor noştri poştali nu s-a întrerupt, ne-a confirmat Dorin Petrescu, directorul Oficiului Judeţean Reţea Poştală Galaţi. Toţi factorii, agenţii noştri şi-au dus la îndeplinire îndatoririle chiar dacă afară erau minus 15 sau minus 17 grade Celsius, chiar dacă mâinile le îngheţau bocnă în timp ce, nu-i aşa?, nu se deplasau decât pedestru şi, eventual, pe gheaţă. Noi am dat dispoziţie ca pe la oficiile poştale   să fie făcute ceaiuri pentru oamenii noştri, dar, ştiţi, până la primul client, căldura lichidului se risipea. Şi aici, la Galaţi, la OPDC, li se face câte un ceai cald. Ce-aş vrea să remarc, dacă tot m-aţi întrebat de poştaşi, e că beneficiarii prestaţiilor noastre au înţeles şi dumnealor cât de grea e munca factorilor poştali în aceste zile; că se deplasează mai  greu, că au nevoie de un efort suplimentar pentru a ajunge la casele lor.

Dar ceea ce aş vrea să subliniez a fost un gest colegial de preţuit în aceste zile. Săptămâna trecută, în prima zi de viscol, o maşină de a Poştei s-a împotmolit la Corni. S-a înzăpezit şi n-a mai fost chip să continue drumul. De altfel, pe relaţia rutieră Galaţi-Cuca-Băleni-Vârlezi-Valea Mărului-Corni a fost jale. În aceste condiţii, agentul poştal Costică Stănescu  i-a luat, pur şi simplu acasă, la căldură, pe şoferul maşinii şi pe însoţitorul acestuia. A reuşit să facă rost de ajutoare şi să tracteze maşina până în sat, pentru că nu mai era cale de întors. De altfel, această realitate ne-a fost confirmată şi de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Cei doi oameni au fost hrăniţi, cazaţi, li s-au cumpărat cizme…”

Desigur, gestul uman e firesc, dar poate tocmai de aceea am ţinut să-l reţinem, adică pentru a sublinia normalitatea unei astfel de reacţii de ajutor.

Şi, dacă stăm să judecăm, poştaşii gălăţeni au avut de dus în această perioadă, în casele oamenilor, pe lângă celelalte, banii de pensie şi pentru alte drepturi sociale. Ce dacă e ger şi alunecuş, ce dacă geanta de poştaş atârnă 20 sau 30 de kilograme. La o adică, pe lângă datorie, omenia e foarte importantă!…

Citit 1131 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2012 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.