Şcolile şi şcolarii - sub scutul legii

Şcolile şi şcolarii - sub scutul legii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 22-25 ianuarie 2009, Inspectoratul Poliţie Judeţene Galaţi împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi, Poliţia Comunitară Galaţi, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Galaţi şi Inspectoratul Şcolar Galaţi au verificat zonele din apropierea mai multor unităţi de învăţământ, în vederea creşterii siguranţei în perimetrul şcolilor şi pentru prevenirea violenţei stradale.

Un chiul nefericit

Poliţiştii au urmărit şi modul în care sunt respectate prevederile Legii privind paza bunurilor, în special în ceea ce priveşte modul de asigurare al bancomatelor, a benzinăriilor şi casieriilor. La aceste activităţi au participat 190 de poliţişti, 20 de jandarmi, 15 poliţişti comunitari; au fost desfăşurate 94 de acţiuni şi controale, fiind constatate 13 infracţiuni. S-au dat 159 de sancţiuni, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la suma de  30.351 lei.

Poliţiştii au verificat zonele a 39 de unităţi de învăţământ, au legitimat 127 de persoane şi au găsit 28 de elevi care absentau nemotivat de la cursuri (în aceste cazuri fiind informate unităţile de învăţământ, pentru a lua măsurile necesare).

Alcoolul n-are voie lângă şcoală

În cadrul acţiunii, oamenii legii au verificat 22 de benzinării, 45 de casierii şi bancomate. De asemenea, 142 de paznici au fost verificaţi şi reinstruiţi cu privire la modul de executare a atribuţiunilor de serviciu.

Au fost găsite trei societăţi comerciale (aflate în apropierea unităţilor şcolare) în care se vindeau băuturi alcoolice, produse alimentare depreciate, precum şi produse alimentare pe care nu erau aplicate etichete cu traducerea în limba romană. Inspectorii O.J.P.C. participanţi la acţiune au întocmit acte de constatare, invitând administratorii societăţilor în vederea clarificării situaţiei.

Citit 1421 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.