Casa Mantu – a gălăţenilor!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul nu are încă nicio casă memorială! Aducerea în circuitul cultural a Casei Mantu, pe care marele pictor Nicolae Mantu a dorit să o lase, după cum povesteşte pictorul Nicolae Spirescu, spre folosul plasticienilor şi scriitorilor gălăţeni, este realizabilă. Casa, astăzi dărăpănată, în care au fost prezenţi cândva Enescu sau Ionel Teodoreanu, a fost cumpărată după revoluţie de un particular.

Primarul Dumitru Nicolae a iniţiat procedurile de cumpărare de către Primărie a acestui obiectiv important pentru toţi gălăţenii. „Am intrat în linie dreaptă! Până acum am strâns în jur de 12.800 de lei, din ce-a dat populaţia”, a precizat ieri primarul. Este vorba despre cei doi la sută din impozit pe care cetăţenii i-au îndreptat spre Fundaţia „Nicolae Mantu” şi despre ce s-a strâns în cutiile speciale montate în instituţii de cultură. 

„Mai mare ruşinea să nu rezolvăm problema casei Mantu!”, a mai spus primarul, care crede că gălăţenii vor ieşi câştigători până la urmă. Suma strânsă pentru cumpărarea casei este destul de mică şi în continuare primarul a făcut apel la presă, care să-i informeze pe gălăţeni despre această problemă, astfel ca fondul să crească. Cei mai mulţi bani ar putea fi atraşi doar după strângerea unui fond generos de la populaţie, care să arate astfel că gălăţenii sunt cu adevărat interesaţi de reabilitarea obiectivului, a explicat edilul.

Primarul va cere apoi finanţare şi Consiliului Local Galaţi, dar, pentru că  „suma e cumplit de mare”, speră şi într-un ajutor substanţial de la Ministerul Culturii. Nicolae a mai declarat că se bazează pe ajutorul unui deputat PSD din Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor.

Citit 2593 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.