DGASPC vrea să închidă Centrul de Plasament nr. 9

DGASPC vrea să închidă Centrul de Plasament nr. 9
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noua conducere a Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului intenţionează să renunţe la Centrul de Plasament nr. 9. Dacă intenţia sa va materializa în cele din urmă, unitatea, recunoscută a fi una cu cele mai mari probleme din întreg sistemul ar putea fi înlocuită de celelalte centre de plasament unde se pot găsi condiţii mai bune de trai sau de locuinţele special amenajate. 

„Intenţia noastră este ca, încet-încet, să renunţăm la acest centru de plasament. Şi sper că vom reuşi în cele din urmă. Cred că aceasta este una dintre cele mai bune soluţii în condiţiile în care în momentul de faţă în CP 9 nu sunt condiţii de trai foarte bune”, a declarat Manon Cristoloveanu, directorul interimar al DGASPC, în cadrului unui raid prin unităţile de plasament din municipiul Galaţi. Dacă ar fi să se întâmple aşa, cei 24 de copii care mai locuiesc aici vor fi transferaţi în alte unităţi

Pentru o parte dintre cei ce au urmărit acest subiect, nu mai există nicio îndoială că această zonă este una nevralgică. Vechea conducere a investit aici bani într-o veselie, iar despre rezultatele acestor investiţii, ziarul nostru a relatat pe larg. Despre aceste lucruri, noua directoare s-a abţinut să facă prea multe comentarii. A spus însă că în primul rând sunt imperios necesare analizele economice care să arate ce bani s-au cheltuit aici şi pentru ce.

„Cu siguranţă sunt lucruri pe care aş dori să le schimb aici. Dar acest lucru se va putea face abia după ce  anchetele vor fi finalizate”, a declarat Manon Cristoloveanu. Directorul interimar al DGASPC a mai spus, în cadrul vizitei care a cuprins şi Complexul de servicii „Iovan Iorgovan” - Centrul de plasament nr. 3 şi Casa "Monica",  că este pentru prima oară când merge în aceste centre şi că a văzut şi lucruri ce pot fi cu greu explicate, dar şi locuri şi oameni care ştiu foarte bine cum să gestioneze problemele legate de protecţia copilului.

Citit 3065 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.