Monoxidul de carbon - ucigaşul de iarnă

Monoxidul de carbon - ucigaşul de iarnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două vârstnice din Galaţi au fost la un pas de moarte, după ce au suferit o intoxicaţie severă cu monoxid de carbon. Una dintre ele, octogenară, îşi chemase acasă, în vizită, o cunoştinţă. Au avut ceva probleme la o sobă, se pare, iar din cauza emisiilor ambele au început să se simtă din ce în ce mai obosite şi au leşinat. Aceeaşi soba îi mai făcuse gazdei probleme şi săptămâna trecută, dar se pare că nu avusese cine să i-o cureţe. 

La un moment dat, în încăperea unde zăceau cele două a intrat un obişnuit de-al casei, care a sunat imediat la numărul de urgenţă 112. Au avut mare noroc, pentru că au fost aduse la medic în timp util şi reuşesc acum să respire fără ajutorul aparatelor.

„Au fost internate la Spitalul de Urgenţă două femei, intoxicate cu monoxid de carbon - care este, la noi, ucigaşul de iarnă, acolo unde sobele nu funcţionează corespunzător. Intoxicaţia se instalează pe nesimţite provoacă leziuni ireversibile la nivelul creierului, aşa că victima poate fie să moară, fie să rămână cu sechele. Dealtfel, intoxicaţia cu monoxid de carbon a făcut şi victime cunoscute şi avizate, cum ar fi penultimul preşedinte al Uniunii Scriitorilor. În cazul celor două femei, însă, recuperarea se desfăşoară bine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, dr. Nicolae Bacalbaşa (foto).

Citit 1090 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.