Piaţa bate aşteptările - Preţul scrumbiei se va dubla
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Piaţa bate aşteptările - Preţul scrumbiei se va dubla
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La pescăria din halele vechi, pe dreapta cum cobori pe strada Tecuci, mai erau doar vreo 20-30 de kilograme de scrumbie şi se cumpăra ca pâinea caldă. La 18 lei kilogramul, oamenii îşi dădeau coate, de parcă veneau Floriile peste noapte. Peştele - subţirel şi plăpând, precum cel de luni care era doar 12 lei pe kilogram.

În alte pescării nici nu se mai găsea. Un magazin de peşte dinspre halele noi chiar îşi îmbia clienţii cu afişul „Închis” şi uşa aşijderea, semn că n-avea rost să-şi obosească vânzătoarele pentru novac sau caras. 

Şi la „Delfinul”, pe Siderurgiştilor colţ cu Anghel Saligny, scrumbia se vindea tot cu 18. Cui nu-i place, să ia scrumbie marină, care-i doar 8 lei kilogramul...

„Pescarii au luat-o razna”

Am apelat iar la d-na Larisa Simionov de la Miadmar, Tulcea. Am aflat că, după ce a trecut valul de controale, pescarii au luat-o razna. „Nu avem de dat. De-abia am găsit 400 kg tocmai de la Sf. Gheorghe, să le vindem în magazinele noastre. Ieri am dat cu 14 lei din galantar, azi vedem cu cât vine factura, să ştim cât punem noi… Pescarii au stat liniştiţi săptămâna trecută, cât au fost controale, iar acum au luat-o razna. Toate cherhanalele sunt închise şi pescarii dau peştele direct din barcă, ilegal, cu 12,50 la kil. Aşa haos ca anul acesta parcă n-a mai fost vreodată…”, ne-a mai spus gestionara de la Miadmar.

Autorităţile vor publica un raport…

La şefa Direcţiei Sanitare Veterinare Tulcea, Marilena Tertiş, nu ajunseseră asemenea date alarmante. „Nu ştiu despre ce îmi relataţi dumneavoastră. Vom remite un comunicat de presă în urma controalelor făcute. Dar, dacă vreţi să ştiţi ce trebuie să aibă pescăriile, este vorba de o declaraţie de conformitate din partea unei unităţi autorizate sanitar-veterinar. Ea trebuie să cuprindă inclusiv data recoltării peştelui. În ce priveşte unităţile autorizate pentru primă vânzare, daţi-ne un fax şi vă vom remite un comunicat cu rezultatele controalelor…”.

Aşadar, până una-alta, paza bună trece primejdia. Mare atenţie măcar de unde luaţi şi cum arată peştele pentru masa de Florii. Că de preţ mic nici nu mai poate fi vorba…

Citit 5268 ori Ultima modificare Joi, 05 Aprilie 2012 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.