Ecosal, obligat de Garda de Mediu să împrejmuiască groapa de gunoi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Ecosal, obligat de Garda de Mediu să împrejmuiască groapa de gunoi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi a investit multe milioane de euro în amenajarea gropii de gunoi ecologice de la Tirighina pe care o exloatează de doar câteva luni, Serviciul Public Ecosal a omis un element esenţial: gardul care să împrejmuiască celula de depozitare. În lipsa acestuia, orice pală de vânt poartă deşeurile din plastic uşoare, cum sunt ambalajele şi pungile, în afara perimetrului gropii.

Garda de Mediu s-a autosesizat şi a efectuat un control la Tirighina. "Comisarii noştri au descoperit că vântul din ultimele zile a luat pungi de la groapa de gunoi şi le-a dus în copacii din vecinătatea rampei şi mai departe, până în triajul CFR, iar feroviarii ne-au spus că nu e prima dată când sunt nevoiţi să cureţe liniile de asemenea deşeuri uşoare", a declarat, vineri, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Mihai Turcu.

Conform aceleiaşi surse, comisarii de mediu au obligat Ecosal să împrejmuiască celula cu un gard până la 15 mai, după care să cureţe zonele învecinate de gunoaiele care au "evadat" de la Trighina.

Citit 1898 ori Ultima modificare Vineri, 06 Aprilie 2012 23:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.