Construcţii şi Reparaţii S.A., dizolvată de Consiliul Local Galaţi !

Construcţii şi Reparaţii S.A., dizolvată de Consiliul Local Galaţi !
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri au jurat credinţă gălăţenilor doi noi consilieri locali PSD, în locul celor doi care au plecat la Parlament: Ilie Zanfir - în locul Lucreţiei Roşca şi Daniel Apetrăchioaiei – urmându-i lui Florin Pâslaru. 

Cum şedinţa a fost prefaţată de expunerea dramatică a crizei la Galaţi, pe care preşedintele Patronatului IMM-urilor gălăţene, Marian Filimon, a prezentat-o, identic, şi în trecuta şedinţă a Consiliului Judeţului (dacă l-or fi ascultat ieri, consilierii, n-au comentat însă!), şi unele hotărâri au cam avut caracter de criză.

Astfel, în urma acumulării datoriilor, una dintre societăţile Primăriei, Construcţii şi Reparaţii S.A., rămasă şi fără sediul revendicat, a  fost ieri  dizolvată şi lichidată! Cei în jur de 70 de angajaţi au fost mutaţi la Ecosal, iar cei vreo şase angajaţi TESA au fost absorbiţi în Primărie…

Excedentul financiar al unor unităţi de învăţământ preuniversitar şi cel al serviciilor publice Ecosal şi Geopotocad a fost vărsat în bugetul însetat al municipiului. Prin aplicarea unei ordonanţe de urgenţă, s-au redus salariile directorilor generali  de la S.C. Apă Canal, S.C. Administraţia Pieţelor Agroalimentare, S.C. Transurb şi R.A.  Zona Liberă la 5.474 lei lunar (în hotărâre nu se spune cât aveau înainte).  Ordonanţa se bătea cu o lege anterioară, dar ultima hotărâre este cea suverană, a rezultat după ce mai mulţi consilieri s-au combătut reciproc pe temă.

Au fost ieri multe momente de acalmie, vot unanim (două abţineri doar, la hotărârea cu salariile directorilor), dar şi de destindere generală. Ca atunci când primarul s-a adresat noului consilier Apetrăchioaiei, care se apropiase de masa primarului ca să jure: „Nu, nu aici! Aici vii când te-nsori”, l-a îndrumat primarul, cel care chiar oficiază  căsătorii.

Campionul destinderii a fost însă fostul arbitru internaţional Nicolae Rainea, ajutat de primar. Consilierul, care venise de altfel cu o  propunere în interesul primarului şi al consilierilor, adică să le rămână pe veci imortalizate portretele la sfârşit de mandat, a observat că nu este ascultat: „Vorbesc eu acum! Domnule Picu, îţi dau cartonaş galben!”, l-a apostrofat pe un consilier, apoi şi pe primarul, care era atent la viceprimarul Nicuşor Ciumacenco: „Eu vorbesc, dom´ primar…!”

La care primarul: „Am auzit domnule, am două urechi: cu una auzeam ce spui dumneata, cu una auzeam ce spunea dânsul. Care-i problema?!”.

Citit 1952 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.