Un boschetar şi-a găsit sfârşitul în piaţa unde căra saci pentru tarabagii

Un boschetar şi-a găsit sfârşitul în piaţa unde căra saci pentru tarabagii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • Bărbatul, care a decedat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, a fost găsit la primele ore ale dimineţii, în pasajul dintre două magazine

Marin, aşa cum îl ştia toată lumea care locuieşte în zona General, era un om al străzii, al cărui univers îl reprezenta piaţa. Precupeţii mai apelau la el să îi ajute la căratul sacilor. Fără casă şi fără familie, omul mai cerşea şi la biserică pentru a face rost de bani pe care îi cheltuia de cele mai multe ori pe băutură, dar şi pe medicamente.

"M-a trimis de mai multe ori să îi iau nişte reţete. Nu m-am uitat niciodată ce scria în ele, dar cred ca era bolnav", ne-a spus o vânzătoare.

Problemele de sănătate ale lui Marin ar fi rămas poate ştiute numai de el şi de femeia care îi cumpăra medicamente dacă, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, bărbatului nu i s-ar fi făcut rău. Un "confrate" de stradă a avut inspiraţia să sune la Salvare.

"Am fost solicitaţi pentru un bărbat de 57 de ani, cardiac, căruia i se făcuse rău printre tarabele din Piaţa Energiei. S-a deplasat un echipaj, dar nu l-a găsit pe pacient în zona indicată, deoarece acesta fugise. În cursul dimineţii, am fost din nou anunţaţi că bărbatul respectiv era mort în piaţă. Echipajul nostru a constatat decesul", ne-a declarat dr. Mihai Polinschi, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Mortul dintre magazine

Conform procedurilor legale, Poliţia a intrat pe fir pentru investigaţii, decesul fiind catalogat, până la pronunţarea medicilor legişti, drept moarte suspectă. Precupeţii şi oameni ieşiţi la cumpărături, dar şi locatarii blocurilor din vecinătate s-au crucit nu atât de moartea boschetarului, ci de faptul că trupul neînsufleţit nu a fost ridicat imediat după finalizarea cercetării la faţa locului, fiind lăsat "la vedere", în stradă, în aşteptarea unei maşini de la Medicina Legală.

"Ca pe un câine îl lasă aici. Dacă nu vin mai repede să îl ia, macar să pună ceva pe el sau să îngrădească cumva. Stă aici de câteva ore. Nu e posibil să stea mortul aşa, mai trec copii, până la urmă e un om", ne-a spus Ovidiu Carp, un localnic din zonă.

Trupul neînsufleţit al omului a fost ridicat de Medicina Legală puţin după ora 10.00 şi dus la morgă. Potrivit cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, pe trupul bărbatului nu au fost găsite urme de violenţă, dar se aşteaptă concluziile medico-legale pentru a se stabili circumstanţele exacte ale decesului. Bărbatul, care a trăit şi a murit pe străzi, va fi cel mai probabil îngropat pe cheltuiala Primăriei.

Citit 2577 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Aprilie 2012 23:59

4 comentarii

 • postat de r3lu
  Joi, 12 Aprilie 2012 11:14
  si nu e boschetar!!!!!!!!!!! omul cang pleaca in ceruri pleaca simplu cum a venit nu doctor inginer si altceva...boschetar care ai facut subiectul cu siguranta tu esti si ai si diploma
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Joi, 12 Aprilie 2012 01:18
  Mai postat de pac , la banii pe care autoritatile nii ia si la ce ne ofera cred ca locatarul are dreptate. Daca acel caz trebuie sa fie cercetat, nu poti tu locatar sa vii si sa stergi probele din gresala cu cerceafu. Locatarul a procedat corect sa nu se apropie de mort, daca mortul a fost omorat? E usor din gura spune cand nu stii ce spui. Am vazut inecati pe malul dunarii care au stat zile intregi pana cineva a putut sa-i scoata din apa.
  Adevarul este ca autoritatile sunt sub orice critica la Galati si primesc si o caruta de bani. De ce nu se face o ancheta si sa se vada de ce salvarea nu l-a gasit la timp sau de ce Masina de la medicina legala nu a venit la timp.
  In asrfel de situatii nu mai suntem civilizati ? nu mai suntem tara europeana ? Numai cand platim taxele, preturile si impozitele suntem tara europeana? Unde in Europa vezi oameni morti pe strada lasati in piata in vazul tuturor ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 11 Aprilie 2012 20:12
  Si totcmai Carp Ovidiu, un cetatean din zona ,s-a gasit sa vorbeasca hotul hotilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pac
  Miercuri, 11 Aprilie 2012 17:31
  dar tu,stimate locatar care ai vazut acel om decedat si latri aiurea ca de ce nu il acopera cineva,,de ce nu ai pus mana sa iei un cearceaf sa il acoperi..astepti sa vina autoritatile?numai la gasit vinovati va pricepeti dar sa puneti mana sa ajutati..ioc...si mai ziceti de ce e orasul asta asa mizer
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.