Poliţiştii şi jandarmii din Galaţi stau bine cu psihicul

Poliţiştii şi jandarmii din Galaţi stau bine cu psihicul
Armele fac parte din echipamentul de zi cu zi al jandarmilor Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

  • În urma verificărilor făcute de Direcţia Medicală, niciun angajat al structurilor MAI din Galaţi, posesor de armă letală, nu a fost identificat ca avânt afecţiuni psihiatrice

Verificările desfăşurate de medicii Ministerului Administraţiei şi Internelor ca urmare a masacrului de la Coaforul "Perla" din Bucureşti, în care un agent a ucis două persoane şi a rănit alte şase, s-au finalizat cu bine pentru oamenii legii de la Galaţi care deţin arme letale, altele decât cele de serviciu.

Potrivit Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul MAI, controalele au vizat dosarele tututor angajaţilor din Poliţie, Poliţie de Frontieră, Jandarmerie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, indiferent dacă armele deţinute de aceştia sunt de apărare şi pază, de vânătoare, de colecţie sau alte tipuri prevăzute în legislaţia în vigoare.

Cu mintea întreagă

Analiza efectuată la Galaţi în cadrul Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nu a evidenţiat cazuri de angajaţi cu probleme la dosarul medical. Potrivit infornaţiilor primite de la birourile de presă ale instituţiilor menţionate, comisiile nu au fost nevoite să ia măsuri pentru niciunul dintre cei care au armă acasă.

"La Poliţia de Frontieră Galaţi nu a fost identificat niciun angajat cu astfel de probleme medicale. De altfel, angajaţii instituţiei sunt verificaţi periodic, sunt teste anuale care se dau. Sperăm ca pe viitor să nu se înregistreze niciun incident care să răstoarne situaţia existentă sau să contrazică rezultatele testărilor şi a verificărilor făcute", ne-a declarat cms. Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Specialiştii din cadrul Direcţiei Medicale au identificat 52 de angajaţi ai MAI din toată ţara care au antecedente psihice sau psihiatrice, care pun sub semnul întrebării capacitatea acestora de a deţine arme letale. "Aceşti lucrători identificaţi sunt cunoscuţi în evidenţele medicale cu probleme care au necesitat şi consiliere psihologică. 

Cazurile identificate la nivel naţional au fost supuse unei evaluări psihologice specifice de către comisia de specialitate a Direcţiei Medicale. De asemenea, la propunerea Direcţiei Medicale, au fost demarate procedurile de suspendare temporară a permiselor de port armă până la o nouă reevaluare medicală şi neimplicarea acestora în misiuni operative", ne-a declarat comisarul şef Aurel Ion din cadrul Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MAI.

Citit 1905 ori Ultima modificare Luni, 16 Aprilie 2012 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.