Neatenţia dăunează sănătăţii! Mai mulţi pietoni şi-au petrecut Paştele la Urgenţe

Neatenţia dăunează sănătăţii! Mai mulţi pietoni şi-au petrecut Paştele la Urgenţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Weekendul pascal nu a fost nici pe departe unul liniştit pentru poliţiştii de la Circulaţie, care au avut de-a face cu numeroase evenimente rutiere soldate cu răniţi. Dintr-o simplă analiză a circumstanţelor care au provocat accidentele rezultă drept cauză predominantă neatenţia, fie din partea conducătorilor auto, fie a pietonilor.

A lovit şi a fugit

Este cazul unul tânăr de 21 de ani din Galaţi, care se îndrepta spre municipiu în noaptea de vineri spre sâmbătă. Tânărul, aflat la volanul unui Volkswagen, nu a observat, la ieşirea din comuna Smârdan, că pe marginea drumului mergea un bărbat şi l-a lovit în plin. În urma impactului, pietonul, un bărbat de 39 de ani, s-a ales cu răni grave, dar a fost abandonat de şoferul care s-a speriat şi a fugit, lănsând şi maşina pe marginea şoselei. Pietonul a fost dus la Spitalul de Urgenţă, el fiind internat la Neurochirurgie.

Poliţiştii de la Circulaţie au reuşit să dea de urma şoferului inconştient abia sâmbătă şi au aflat cu suprindere că acesta nu avea nici măcar permis de conducere. "Tânărul este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducere fără permis", ne-a declarat subinsp. Iulian Matei, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Tot pentru că au rănit alţi participanţi la trafic au probleme cu legea încă trei şoferi, în urma unor accidente petrecute în Galaţi şi, respectiv, Ghidigeni, în zilele de sâmbătă şi duminică. În două dintre cazuri, victimele au fost pietoni care traversau regulamentar strada, prin locuri marcate. Şoferii, cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, sunt cerectaţi penal.

Citit 1195 ori Ultima modificare Luni, 16 Aprilie 2012 22:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.