Drumurile de ţară, "pistele" şoferilor fără permis

Drumurile de ţară, "pistele" şoferilor fără permis
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * 13 persoane au fost prinse de poliţişti de la începutul acestui an conducând maşini pe drumurile publice, deşi nu aveau permis pentru nicio categorie * Plimbare mortală la Bălăbăneşti pentru un tânăr de 18 ani

Drumurile de ţară sunt, potrivit statisticilor Poliţiei Rutiere, locurile preferate de majoritatea "îndrăzneţilor" care cred că e suficient să ţii volanul şi să bagi cheia în contact pentru a conduce. Oamenii legii au aflat-o de 13 ori de la începutul acestui an, ei constatând tot atâtea infracţiuni de conducere pe drumurile publice fără permis. Nu o dată, şoferii nelegitimi au fost depistaţi în trafic sub influenţa alcoolului ori după ce s-au autoaccidentat.

"De remarcat este faptul că raportul dintre numărul infracţiunilor la regimul rutier constatate, care este de 183 de la începutul anului, doar 13 sunt de conducere fără permis. Opt dintre acestea au fost constatate în mediul rural, iar celelalte cinci, în municipiul Galaţi", a precizat Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a deţine permis de conducere este cuprinsă între unu şi cinci ani.

Inconştienţă ucigaşă

Fără doar şi poate, cel mai periculos, dar şi cel mai inconştient gălăţean care a îndrăznit să şofeze fără permis în acest an, s-a dovedit a fi un tânăr de 24 de ani din comuna Folteşti, care a făcut o prostie cât el de mare după ce s-a urcat la volan deşi habar nu avea să şofeze. Miercuri, Ion P. a plecat la plimbare împreună cu un prieten, Cătălin I., de 18 ani, pe DN 24 D, la Bălăbăneşti.

Când a ajuns la intersecţia cu DJ 242, şoferul neexperimentat a vrut să vireze stânga, dar a pierdut controlul volanului şi a lovit violent indicatoarele rutiere aflate în afara părţii carosabile. În urma impactului, tânărul de 18 ani, pasager pe locul din dreapta, a murit pe loc.

Ion nu a mai stat să aştepte venirea poliţiei şi a fugit imediat de la locul evenimentului.

“Conducătorul auto a fost identificat de către poliţişti, după câteva ore, pe raza comunei Rădeşti. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că Ion P. nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, a menţionat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Tânărul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, el fiind cercetat pentru conducerea fără permis a unui autoturism pe drumurile publice, ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Citit 2130 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2012 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.