Sensul giratoriu de la Ultimul Leu a fost desfiinţat după şase ore!
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Sensul giratoriu de la Ultimul Leu a fost desfiinţat după şase ore!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE 16:30 - La câteva ore de la montarea indicatoarelor care transformau Inelul de rocadă în sens giratoriu, autorităţile au luat decizia să le dea jos! Motivaţia revenirii la vechile reguli a fost aceea că circulaţia se bloca pe străzile Brăilei şi Siderurgiştilor cu maşini care trebuiau să aştepte minute întregi pentru a putea traversa sensul giratoriu. Cine a luat decizia revenirii la situaţia anterioară şi ce soluţii au autorităţile la îndemână pentru găsirea unor noi alternative de fluidizare a traficului aflaţi în ediţia de mâine a cotidianului „Viaţa liberă”. 


UPDATE 10:30 - Indicatoarele care semnalizează transformarea Inelului de Rocadă în sens giratoriu au fost dezvelite de reprezentanţii primăriei. Poliţiştii Serviciului Rutier, ajunşi primii în zonă, le-au recomandat administratorilor să monteze semne de presemnalizare şi cu 50 de metri înainte de intrarea în intersecţie, deoarece plăcuţele care indică cedarea trecerii pentru cei din sensul giratoriu sunt amplasate chiar pe stâlpii din curba de la „Parcul Durbacă” şi respectiv la cel din dreptul blocului I de la Ultimul Leu. În zonă se află la această oră mai multe echipaje de la Poliţia Locală care dirijează circulaţia.

Vezi aici cum se circulă în noul sens giratoriu de la "Ultimul leu"


 UPDATE 9:00 - În jurul orei 8:00 noile semne de circulaţie de la Inelul de rocadă nu fuseseră încă descoperite. * Modificarea a fost anunţată "pe şestache", la finalul unui comunicat prin care Primăria anunţa de fapt modificarea traseelor de autobuz şi maxi taxi în zona cartierului Dunărea *

Şoferi, atenţie, regulile de circulaţie pe care le-aţi respectat până ieri când ajungeaţi în zona Inelului de Rocadă de la Ultimul leu s-au modificat de astăzi! Primăria Galaţi, prin Comisia de Supraveghere a Siguranţei Circulaţiei, a decis ca pe durata lucrărilor de modernizare a străzii Oţelarilor să modifice nu doar traficul pe arterele adiacente arterei aflate în şantier, ci şi traficul din principalul nod rutier al municipiu.

Cine se prinde, bine, cine nu, asigurare să aibă!
Decizia ca traficul rutier la Inelul de Rocadă să se desfăşoare de astăzi şi până la 1 septembrie 2012 după regulile aplicabile sensurilor giratorii a fost precizată de municipalitate într-un anunţ publicat pe site-ul Primăriei Galaţi, al cărui obiect principal era modificarea traseelor mijloacelor de transport în comun în zona cartierului Dunărea.

"Municipalitatea avertizează conducătorii auto că intersecţia circulară – Inelul de Rocadă - va fi reglementată cu circulaţie rutieră în sens giratoriu în totalitate, cu prioritate de stânga", este anunţul sec, strecurat la finalul comunicatului amintit mai sus.

În aceste condiţii, doar şoferii care sunt atenţi la semnele de circulaţie şi cei care au avut inspiraţia să citească cu răbdare anunţul Primăriei ştiu că atunci când coboară de la Spitalul Judeţean sau vin dinspre Ţiglina 2 trebuie să acorde prioritate de stânga maşinilor care circulă în sensul giratoriu. Desigur, conducătorii auto au obligaţia să urmărească semnele de circulaţie, însă, în condiţiile în care această intersecţie a creat automatisme în rândul şoferilor de ani de zile, este foarte probabil să asistăm astăzi la ambuteiaje şi chiar accidente. Tocmai de aceea prezenţa unor poliţişti în zonă pentru o vreme este foarte necesară.

Semnele au fost montate!
"Transformarea Inelului de Rocadă în sens giratoriu este temporară, până la finalizarea lucrărilor. Au fost montate deja semnele care indică faptul că de miercuri, 2 mai, se circulă într-un astfel de regim. Mai departe, măsurile de fluidizare a traficului în sensul giratoriu vor fi luate de Poliţia Locală", ne-a precizat cms. Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţia va analiza în următoarea perioadă valorile de trafic care se vor înregistra ca urmare a acestor modificări şi, dacă se va impune, vor fi analizate alte variante după care să se desfăşoare traficul în această zonă.

Citit 12041 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2012 16:41

14 comentarii

 • postat de alfar
  Miercuri, 02 Mai 2012 21:26
  apropos, toata actiunea impresionanta a costat bani buni. poate V.L ne va spune cine a gresit si ar trebui sa plateasca. banii oricum sint ai nimanui?! ... sint din bugetul local, strinsi din biruri, care nu se pun. poate o sarmana a renuntat la medicamente sa-si plateasca impozitele. multumin administratiei locale, ne administrati banii in stil: "baba oarba". oricum sinteti si o sa fiti cei ce-si bat joc de banii publici. cine poate stabili cheltuielile pe o " greseala". daca un angajat la privat monteza invers o piesa i se poate spune ca miine nu ar trebui sa mai vina la servici. si asta nu tine de ce partide conduc tara, tine de respectul pentru banul public, banii sarmanilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de icsulescu
  Miercuri, 02 Mai 2012 21:12
  Dragi ziaristi, va rog sa ne tineti la curent cu t1mpeniile debitate de diriguitorii nostri.
  Unii mai plecam din localitate, si nu vrem sa facem, la intoarcere, accidente din cauza unor decrepiti (pentru decrepit, edilii si militionerii rutieri ori ecs-gardienii publici sa utilizeze Goagal pentru lamuriri suplimentare).
  Multumim frumos cu relatarile zilnice de pina de pina acum.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Miercuri, 02 Mai 2012 19:08
  HA,HA,HA, ........GALATIUL este orasul in care orice prost poate face o regula, chiar daca pentru citeva ore. de ce? pentru ca nu este paznic la ciini.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gabi
  Miercuri, 02 Mai 2012 17:41
  ce treaba au cei de pe siderurgistilor frate? ei oricum trebuiau sa astepte. ce o fi asa greu sa regleze si semafoarele din tiglina astfel incat sa nu aiba rosu si pietonii si soferii, astfel s-ar fluidiza traficul si-n zona ultimului leu. au facut si ei o treaba buna dupa ani si au scos-o.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Maru
  Miercuri, 02 Mai 2012 16:41
  Sa curga acidentele ca doar e vara si e frumos afara doar asa mai scot si fiermele de asigurare un ban si politistii zic ca isi fac treaba.
  0
  0
  Raportează
 • postat de roman verde
  Miercuri, 02 Mai 2012 12:55
  @daniel
  Ziarul este o sursa de informare indiferent de cat de marunte, sau nu, sunt stirile. In aceasta intersectie se intra cu viteza mare si pot aparea accidente foarte grave. Daca prin acest articol se evita macar un accident atunci nu este lipsit de importanta. Si faza cu "automatismul nu este o scuza". Fii cinstit si recunoaste ca atunci cand mergi multi ani in propriul tau oras nu te mai uiti dupa semne. O faci doar cand esti incepator, cand mergi pe o strada pe care nu ai mai mers si doar in alte orase.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Garcea
  Miercuri, 02 Mai 2012 12:41
  Asa-i viata libera la Galati , se schimba un semn de circulatie dupa 30 de ani si am ajuns sa ne bucuram de parca am castigat mare lucru. Totusi luand in consideratie ca acest lucru trebuia facut de mult si datorita unui MILITIAN care probabil a decedat mai tarziu, acum ne bucuram. Probabil asa ne vom bucura si cand va fi inmormantat ulimul pui de bolsevic din Galati, de nu le-ar mai muri multi inainte..
  0
  0
  Raportează
 • postat de Daniel
  Miercuri, 02 Mai 2012 11:39
  Se vede clar lipsa de evenimente din Galati! :)) S-a schimbat un semn de circulatie intr-o intersectie si faceti mare caz ca s-a facut "pe sest". Ce voiati? Campanie televizata cu o luna inainte?! Datoria soferului este sa se uite la semnele de circulatie. Automatismul nu este o scuza.
  0
  0
  Raportează
 • postat de disney
  Miercuri, 02 Mai 2012 10:25
  sa vedeti acum cate accidente si injuraturi vor fii...pana se va invata lumea cu noile reguli. au mai pus si ei 2 semne de circulatie de se vad............trebuia sa faca semnele si jos pe asfalt ca sa fie vizibil ...sau cel putin pe ambele parti sa fi fost instalat semnul
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Miercuri, 02 Mai 2012 09:29
  Foarte bine! Si schimbarea asta trebuia facuta de foarte mult timp, si asa ar trebui sa ramana mereu!
  Iar cat despre semne, e clar: ca sofer trebuie sa te uiti dupa semnele de circulatie, si nu dupa fuste! Ca un semn de circulatie poate aparea peste noapte si ca urmare a unei avarii, a unei surpari, a unei lucrari etc
  .
  @milu: chiar sunt lipite cu banda adeziva, adica sunt acoperite cu hartie tocmai ca atunci cand a fost facuta poza, aceasta schimbare inca nu intrase in vigoare!
  0
  1
  Raportează
 • postat de ion
  Miercuri, 02 Mai 2012 09:27
  Acum vreo 10 ani, personal am dat dispozitie ca tot ce inseamna intersectie de gen "sens giratoriu" sa fie reglementata ca un sens giratoriu, inclusiv cea de de la Ultimul leu! In cateva zile, intersectii ca : Piata energiei, Om bogat om sarac, Ultimul leu, etc, au fost reglementate ca un sens giratoriu pur.
  "Minunea" a tinut 2 saptamani, deoarece un MILIIAN s-a trezit sa spuna in sedinta ca in Galati nu exista sens giratoriu, ca e bine asa cum e de 30 de ani. Consecinta a fost ca s-a muncit inca odata sa se revina lasituatia initiala.
  Ce sa-i faci, pe atunci, niciun edil al orasului nu sesiza avantajul unei intersectii in "sens giratoriu"
  0
  0
  Raportează
 • postat de Milu
  Miercuri, 02 Mai 2012 09:21
  Cele doua indicatoare arata de parca ar fi lipite cu banda adeziva... Ce sa mai zic de culoare...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Miercuri, 02 Mai 2012 08:34
  Militianul tot militian ramane, dar sa trecem la subiect.
  La ultimul leu trebuia instalat sens giratoriu de peste 30 de ani insa se pare ca pe atunci fostii tovarasi nu stiau ce-i ala sens giratoriu si nici presa nu i-a luminat prea mult. Am vazut foarte multe intersectii in viata mea cu trafic de zece ori mai mare insa o prostie ca la Ultimul Leu nu am mai vazut. Acum ca totul a revenit la normal ne intrebam de ce ?
  De ce e normal sa fie normal ? De ce nu s-au instalat semne de avertizare a schimbarii conditiilor de trafic ? Pentru ca la noi totul se face dupa ureche ? Pentru ca filmul cu schimbarea conditiilor de trafic nu a venit la Galati inca? Poate ca instalarea unor panouri de avertizare ar fi indicat grija pe care ne-o poarta autoritatile locale, nu credeti?
  1
  1
  Raportează
 • postat de Polițaiul ,,comunitar de ce nu amendează autoturismele ce ies din garaje și distrug spațiul verde și aleile pietonale?Bugetul local nu are nevoie de bani?
  Miercuri, 02 Mai 2012 02:39
  De ce nu se pun camere de supraveghere în ,zonele calde''?Treceri de pietoni,intersecții aglomerate,intrare acces bac și chiar pe Bulevardul Brăilei,Str.Siderirurgistrului,Constructorilor,Domnească,Faleză etc.De ce nu se amendează mașinile staționate sau parcate pe trotuar?De ce nu se amendează autoturismele care ies din garaje și calcă,distrug spațiul verde sau aleile pietonale dintre blocuri?Unde este polițaiul ,,comunitar'' de cartier?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.