Marinela Dobrea îşi aşteaptă verdictul în următoarele trei zile

Marinela Dobrea îşi aşteaptă verdictul în următoarele trei zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şefa suspendată de la DGASPC s-a prezentat ieri la audierile Comisiei de Disciplină, de unde a ieşit cu zâmbetul pe buze * Comisia are trei zile la dispoziţie să anunţe verdictul * Eugen Chebac a luat foc în legătură cu facturile la mobil ale Marinelei Dobrea *

După luni întregi în care a reuşit să evite contactul cu şefii săi de la Consiliul Judeţului, directoarea de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, Marinela Dobrea, s-a prezentat joi la Comisia de Disciplină. Ea a venit cu douăzeci de minute înainte de ora stabilită, după care a petrecut aproape două ore la audieri.

Ciudat e că nu a fost însoţită de un avocat, aşa cum ceruse la precedentul termen al Comisiei de Disciplină. Pe 23 ianuarie, Marinela Dobrea nu s-a prezentat la CJ, însă a trimis o adresă prin care solicita un nou termen întrucât dorea să îşi angajeze un avocat. A primit acel termen pentru ziua de ieri, însă din nou Marinela Dobrea a dat dovadă că nu prea ia în serios comisiile Consiliului Judeţului, prezentându-se fără avocatul pe care îl ceruse.

La ieşire, Marinela Dobrea era toată un zâmbet, de parcă tocmai reuşise la un examen. Nu a făcut, din păcate, niciun fel de declaraţii presei, limitându-se doar la „nu comentez nimic, nu fac niciun fel de declaraţii”. După care s-a urcat într-un taxi, pe care îl chemase telefonic din sediul CJ.

A pledat „nevinovat”

Din păcate, prea multe detalii din culisele audierilor nu vă putem oferi deocamdată, întrucât membrii Comisiei de Disciplină s-au ferit să facă declaraţii presei. Şi asta probabil pentru ca Marinela Dobrea să nu mai aibă motive să atace în contencios sau în Justiţie o eventuală decizie nefavorabilă a Comisiei, justificând că s-ar fi făcut publice elemente din anchetă.

Cu toate acestea, am aflat că Marinela Dobrea a pledat nevinovat în faţa membrilor Comisiei, ea încercând să aducă dovezi în sprijinul său. În cele aproape două ore de audieri, Comisia de Disciplină a ascultat şi punctele de vedere ale două şefe de centre de plasament aflate în subordinea DGASPC. Este vorba despre conducerile de la CP9 şi CP3.

Deşi nimeni nu a dorit să facă vreo declaraţie oficială, se pare că cele două au venit la solicitarea Comisiei de Disciplină, capul de acuzare la adresa Marinelei Dobrea fiind managementul defectuos promovat la nivelul acestor două centre.

Nici preşedintele CJ, Eugen Chebac, nu a dezvăluit prea multe elemente legate de audieri. „Astăzi a avut loc audierea în cadrul Comisiei de Disciplină a doamnei director Dobrea Marinela de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Comisia este în deliberare pentru că, în conformitate cu legea, doamna Dobrea a venit în susţinerea nevinovăţiei.

Noi respectăm legea şi ca atare i-am dat dreptul doamnei Dobrea să-şi pregătească actele, iar noi vom analiza documentele depuse la dosarul Comisiei. Decizia Comisiei de Disciplină va fi dată, conform legii, peste 3 zile. În conformitate cu ultima hotărâre a CJG, Marinela Dobrea este în continuare suspendată din funcţia de director a DGASPC, până la încheierea cercetărilor administrative”, a declarat Eugen Chebac. Deşi nu a spus-o pe şleau, acesta a lăsat să se înţeleagă că zilele Marinelei Dobrea ca director DGASPC, fie el şi suspendat, sunt numărate.

„Dacă aceasta e activitatea unui director general…”

În schimb, preşedintele CJ a făcut o serie de declaraţii cu privire la dezvăluirile publicate ieri de „Viaţa liberă” în legătură cu facturile de 140 de milioane de lei vechi pe două luni la telefoanele de serviciu. Chebac a fost atât ironic, cât şi tăios în declaraţii.

„Constat că, după un management defectuos, mai ies acum şi alte lucruri la suprafaţă. Mă refer la cele patru telefoane pe care le are în dotare doamna Dobrea, pentru care sumele se ridică între 69 şi 70 de milioane de lei lunar. Iar patru telefoane nu am văzut nici la premierul României, darămite la un director de Direcţie de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Asta în condiţiile în care eu personal şi Consiliul am depus un efort foarte mare la finele lui 2008 pentru a achita debitele restante încă din 2006 pentru asistenţii maternali şi pentru asigurarea contractelor de furnizare a echipamentelor şi pentru achiziţia de mâncare pentru cei mai nenorociţi copii.

Surprinzător, pe unul dintre telefoane se dau SMS-uri pentru câştiguri cum ar fi la numărul 100 pentru concursul «Un Volkswagen pe zi». Dacă aceasta este activitatea unui director general, eu mă îndoiesc că poate conduce o instituţie ca DGASPC, cu toate diplomele pe care le-a prezentat”, a mai spus Eugen Chebac.

Eugen Durbacă: „Eu îmi pun om şi nu stau să-l verific”

În timpul audierilor, la sediu şi-a făcut apariţia şi vicepreşedintele Eugen Durbacă, cel care a fost preşedinte al CJ în perioada în care Marinela Dobrea a ajuns în fruntea DGASPC. „Vicele” CJ s-a arătat surprins de interesul pe care i-l acorda presa şefei suspendate de la DGASPC, însă a declarat, într-un cadru neoficial, că nu ştie nimic despre ultimele aventuri ale Marinelei Dobrea.

„Nu ştiu nimic, doar ce am citit prin presă. Nu m-a sunat, nu m-a căutat. Eu am pus-o şefă la «Protecţia Copilului», dar nu ştiu ce făcea, pentru că eu am alt stil de conducere. Eu îmi pun om şi nu stau să îl verific”, a spus Eugen Durbacă.

*    *    *

Urmăriţi aici întreaga declaraţie a preşedintelui CJ, Eugen Chebac, într-un fişier video.

Citit 2162 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.