Aproape 100 de gălăţeni muşcaţi de căpuşe

Aproape 100 de gălăţeni muşcaţi de căpuşe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Aproape 100 de persoane au ajuns, începând cu jumătatea lunii martie la spital, din cauza muşcăturilor de căpuşă. Cu toate că cifra este mult mai mare decât în perioadele similare ale anilor precedenţi, specialiştii se aşteaptă ca tot mai mulţi gălăţeni să fie afectaţi de muşcăturile acestor insecte.

„În intervalul de timp 23 aprilie – 2 mai 2012, 58 de pacienţi au venit la spital după ce au descoperit că au fost muşcaţi de căpuşe. Cele mai multe cazuri au fost pe 30 aprilie (11 persoane) şi 1 mai (14 persoane). Deşi niciunul dintre pacienţi nu a rămas internat, mai bine de jumătate dintre ei au avut nevoie de mici intervenţii chirurgicale, pentru scoaterea insectelor”, ne-a informat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Directorul DSP Galaţi ne-a spus că deja a trimis informări către toate autorităţile locale, pentru a lua măsuri de eradicare a căpuşelor. „Termenul limită până la care autorităţile trebuie să rezolve această situaţie este data de 15 mai. Vom trimite echipaje de inspecţie în teritoriu", adaugă dr. Boldea.

În majoritatea cazurilor, persoanele care au observat că au fost muşcate de căpuşă se prezintă la o Unitate de Primire Urgenţe. După ce insecta îi este extrasă, pacientul este îndrumat către Spitalul de Boli Infecţioase, unde îi este administrat un tratament profilactic împotriva bolii Lyme.

În momentul de faţă în judeţul nostru există două suspiciuni de îmbolnăvire cu această afecţiune, neconfirmate încă de Institutul bucureştean Cantacuzino.

Citit 2209 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2012 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.