Copiii cu astm – viitori pompieri

Copiii cu astm – viitori pompieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu vreau să mai plec! Vreau să salvez şi eu copii!”. Acestea sunt vorbele unui băieţel de numai cinci ani, îndrăgostit la prima vedere de tehnica pompierilor. În vizită la sediul Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă, micii pacienţi ai Casei cu Sare au reuşit să stingă singuri-singurei un foc demonstrativ aprins în curtea instituţiei.

„De-adevăratelea” în luptă cu focul

„Inspectoratul pentru Situaţiile de Urgenţă şi-a propus familiarizarea micuţilor cu vârste cuprinse între trei şi nouă ani, având probleme respiratorii (pacienţi ai Casei cu Sare) cu tehnica pompierilor”, declară Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al I.S.U. Galaţi

Sâmbătă, începând cu ora 11, cei mici au vizionat filme cu intervenţii de-ale pompierilor. Apoi, la ora 12,00 copiii au fost aduşi la sediul Inspectoratului unde au văzut autospecialele de intervenţie, dar şi muzeul maşinilor vechi de pompieri.

Incitant a fost momentul în care copiii au stins singuri, acţionând cu furtunuri, un foc făcut special pentru ei, în curtea unităţii. „S-au echipat cu căşti, cu haine speciale şi au reuşit să lichideze în timp record flăcările. Unul dintre băieţei a plâns la plecarea din unitate: ˝Nu vreau să plec! Merg şi eu cu voi, să salvez copii…!¨˝”, încheie purtătorul de cuvânt.

În finalul acţiunii, tot pompierii au fost cei cărora li se pregătise o surpriză: copiii printaseră desene cu pompieri, pe care le coloraseră singuri. Fiecare pompier a primit câte un desen, semnat de un mic admirator. Acţiunile I.S.U. de instruire a celor micilor gălăţeni continuă, pompierilor plăcându-le prea mult să fie atât de vizibil apreciaţi ca să se oprească aici.

Citit 2957 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.