Case şi gospodării din Galaţi afectate de inundaţii după ploile din ultimele ore

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ploile torenţiale căzute în ultimele ore au provocat inundarea a peste 20 de curţi şi grădini, trei locuinţe şi nouă străzi, informează Prefectura Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Petrica Paţilea, în municipiul Galaţi au fost inundate 19 curţi şi grădini, o locuinţă şi o stradă în cartierul Barboşi; în municipiul Tecuci au fost inundate 12 curţi şi grădini, două locuinţe şi opt străzi; iar în Smârdan şi Lieşti au fost inundate câte o curte. De asemenea, s-a acumulat apă în subsolul clădirii Punctului de Control Trecere Frontieră Giurgiuleşti.

"În toate aceste cazuri, echipele Inspectoratului Judeţen pentru Situaţii de Urgenţă şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au intervenit prompt  pentru evacuarea apei, toate intervenţiile fiind finalizate la această oră", a spus Petrica Paţilea.

Cât priveşte situaţia hidrologică, pe niciun curs de apă din judeţul Galaţi nu s-a atins cota de atenţie. Cea mai mare variaţie a nivelului în ultimele 24 de ore s-a înregistrat pe Siret, la Lungoci: + 206 cm. Nivelul aici, la ora 6.00, era de 388 cm, cota de atenţie fiind 600 cm. Prutul avea un nivel de 238 cm (CA 440 cm), iar fluviul Dunărea 410 cm (CA 560 cm).

Citit 1880 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Mai 2012 11:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.