Începe astuparea craterului de pe strada Oltului

Începe astuparea craterului de pe strada Oltului

Foto: Ionatan Ţuţu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

După ce a făcut valuri mediatice, inclusiv la nivel naţional, şi a dat fiori reci tuturor locuitorilor din zonă, groapa căscată în albia străzii Oltului va fi astupată. Astăzi (miercuri, n.n.) a fost decis modul în care va fi umplută surparea creată prin dizolvarea pământului de sub asfalt.Pentru a alege soluţia tehnică, s-a apelat la expertul Octavian Coşovliu, autor al mai multor studii despre solul gălăţean şi spcificul extrem de vulnerabil la apă al acestuia. După ce specialistul a ales soluţia, s-a semnat un protocol, în cursul dup-amiezii, pentru o serie de lucrări succesive ce vor aduce strada la starea ei iniţială.

Lucrările vor începe mâine (joi) dimineaţă. Se va amenaja o platformă de lucru provizorie. Apoi se va trece la desfacerea terenului afectat de deasupra conductelor de apă şi a traseului de canalizare pentri a fi refăcute pe toată lungimea afectată.

După refacerea patului de pământ de sub conducte, prin introducerea de material granular cu adaos de ciment, se va aşterne pământ în straturi succesive până la nivelul carosabilului. Acestea vor fi compactate cu un cilindru uşor sau manual, cu maiul, pentru a nu se afecta zona din vecinătate. În final, se va reface infrastructura rutieră, aducându-se strada la starea iniţială, cu fundaţie de pietriş şi beton şi apoi cu asfalt turnat la suprafaţă.

Inginerul Octavian Coşovliu susţine că o groapă de felul celei de pe Oltului poate apărea oricând, aproape oriunde pe cuprinsul oraşului, dacă nu sunt respectate condiţiile speciale de exploatare a solului sensibil la apă al Galaţiului.

Citit 2601 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Mai 2012 19:37

3 comentarii

 • postat de Sol Joi, 31 Mai 2012 11:48 Link la comentariu
  0
  0

  Pentru mine e destul de evident ca vina pentru gaura aparuta pe Oltului va fi a solului "sensibil", de ce cautam scuze si incercam sa ascundem vinovatii, Vega via Florin Popa via Marius Stan, asta e directia ascunsa in spatele "solului sensibil"

  Raportează
 • postat de Anda Joi, 31 Mai 2012 01:58 Link la comentariu
  0
  0

  "Inginerul Octavian Coşovliu susţine că o groapă de felul celei de pe Oltului poate apărea oricând, aproape oriunde pe cuprinsul oraşului, dacă nu sunt respectate condiţiile speciale de exploatare a solului sensibil la apă al Galaţiului." - n-ar fi cazul sa se verifice daca sunt respectate conditiile? Sau asteptam sa rasara pe ici colo gaurile?

  Raportează
 • postat de Irina Toader Miercuri, 30 Mai 2012 23:06 Link la comentariu
  0
  0

  E bine ca se astupa groapa, e rau ca nu ne spun ce parere au despre ea cei din PSD si PNL. Doar nu sunt prosti sa-si deranjeze sponsorul principal, Vega!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.