ArcelorMittal Galaţi: 400 de angajaţi de la UPSRS, mutaţi în alte sectoare
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ArcelorMittal Galaţi: 400 de angajaţi de la UPSRS, mutaţi în alte sectoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal Galaţi a anunţat că angajaţii de la fosta UPSRS care lucrau pentru producerea de piese de schimb noi vor fi transferaţi în alte sectoare. Potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt al companiei, Dorian Dumitrescu, activitatea din acest departament va fi oprită în mod treptat, începând cu luna iunie. "Angajaţii vor fi transferaţi la Laminorul de Tablă Groasă nr. 1 -  în funcţie de competenţele lor -  sau în alte sectoare. Celelalte activitaţi ale Departamentului de Mentenanţă Centrală şi Piese de Schimb vor fi menţinute", a precizat sursa citată, adăugând că procesul de relocare a forţelor de muncă dislocate de la UPSRS este unul complex. Aproximativ 400 de angajaţi ai combinatului siderurgic se află în această situaţie.

Până acum, cei de la ArcelorMittal nu au anunţat oficial deschiderea unei noi scheme de plecări voluntare. Această variantă nu este însă una care să poată fi exclusă din ecuaţie, ci dimpotrivă. Într-un interviu acordat Vieţii libere, directorul general al combinatului, Bruno Ribo, a vorbit despre acest subiect. "Suntem în proces de studiere. Dacă restartăm LTG 1, vom avea nevoie de personal acolo. Trebuie să studiem imaginea globală", a răspuns acesta atunci când a fost întrebat dacă se va deschide o nouă schemă de autodisponibilizări.

În urmă cu o lună, peste 350 de muncitori din Departamentul de Mentenanţă şi Piese de Schimb (DMPS) au organizat o acţiune de protest spontană în faţa unei clădiri din incinta uzinei şi le-au cerut şefilor explicaţii referitoare la intenţia administraţiei ArcelorMittal Galaţi de a renunţa la producţia de piese mecanice în favoarea importului de piese. Deşi nu au primit explicaţiile cerute, muncitorii au renunţat la proteste.  

La ora transmiterii acestei ştiri sindicaliştii de la ArcelorMittal participă la o întâlnire cu administraţia pentru a discuta acest subiect.

Citit 3672 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.