USL a pierdut Târgu Bujor. Alegerile au fost câştigate de candidatul APP

USL a pierdut Târgu Bujor. Alegerile au fost câştigate de candidatul APP
Laurenţiu Viorel Gîdei, noul primar de la Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După trei mandate şi un sfert consecutive, Ştefan Arfire nu a mai fost ales primar al oraşului Tg. Bujor, fiind învins în cursa electorală de candidatul APP (PDL+UNPR) de către Laurenţiu Viorel Gîdei. Noul primar, care a câştigat în faţa lui Ştefan Arfire cu vreo 600 de voturi va împlini pe 20 august 36 de ani, este preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PDL şi a lucrat la ANRE (condus până nu demult de democrat-liberalul gălăţean Petre Lificiu), ca şi consilier grad II.

Potrivit declaraţiilor de avere şi interese postate pe site-ul ANRE, noul primar al oraşului Tg. Bujor are un teren intravilan în Tuluceşti, cumpărat în 2010 şi o Dacia 1310, din ’96. A administrat o societate – Conslau – a cărei activitate este suspendată din anul 2000.

În vârstă de 67 de ani şi cu trei mandate (2000-2012) şi un sfert (din mai 1999 până în iunie 2000), primarul de până acum al oraşului Tg. Bujor, Ştefan Arfire nu îşi explică înfrângerea din locale: „nu mă aşteptam la aceste rezultate. Probabil cei din Tg. Bujor au vrut un primar tânăr. Eu mă retrag, pentru CL nu am candidat şi mă voi retrage şi de la conducerea organizaţiei locale a PSD, pentru a da loc tinerilor”.     

Liderul PDL Galaţi Iulian Aramă spune că Gîdei este „un tânăr motivat, care a lucrat ca specialist şi în străinătate şi care vrea să facă treabă în Tg. Bujor”.    

Potrivit numărătorii paralele realizate de PDL, primăria din Priponeşti a fost câştigată de Lucian Boza (care l-a învins pe primarul PC Costel Matei), iar primăria din Iveşti a fost câştigată de Marcel Ghioca, independent susţinut de PDL care l-a învins pe primarul PSD Ion Corpaci. În plus, au fost realeşi pentru al doilea mandat consecutiv primarii PDL din: Movileni (Marcel Tudose), Matca (Nelu Costea), Tuluceşti (Petrică Bratu) şi Corni (Vasile Prodan).

În schimb, PDL a pierdut primăriile din Tecuci, Cudalbi, Drăgăneşti şi numărătoarea continuă.

Citit 5637 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2012 14:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.