Se caută poliţişti şi jandarmi! Viitorii oameni ai legii sunt aşteptaţi la înscriere

Se caută poliţişti şi jandarmi! Viitorii oameni ai legii sunt aşteptaţi la înscriere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A început focul admiterii în instituţiile de învăţământ care îi califică pe viitorii ofiţeri sau subofiţeri din Poliţie şi Jandarmerie. Până la sfârşitul lunii august, tinerii gălăţeni care aspiră la o astfel de carieră îşi pot încerca norocul la una dintre şcolile postliceale sau, după caz, la una dintre universităţile din sistemul de ordine publică şi apărare naţională.

Poliţia oferă 184 de locuri

Pentru aspiranţii la cariera de poliţist, procesul de recrutare a început pe 11 iunie şi se va finaliza pe 17 august. Cei care vor să dea examen pentru a deveni agenţi sau ofiţeri au la dispoziţie, la această sesiune de examinări, 54 de locuri la Academia de Poliţie, dintre care 50 la specializarea ordine şi siguranţă publică şi patru la facultatea de drept. Şcolile de agenţi de Poliţie de la Câmpina şi Cluj-Napoca pun la bătaie câte 50 de locuri, în timp ce Academia Tehnică Militară va şcolariza 10 studenţi pentru Poliţie la Facultatea de sisteme electronice şi informatice militare. Cei care vor să se specializeze în "Psihologie-informaţii", îşi pot încerca şansele la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" din Bucureşti, care pune la bătaie 5 locuri.

Cererile de înscriere pentru Academia de Poliţie se vor depune la Serviciul Resurse Umane din cadrul I.P.J. Galaţi, până la data de 22 iunie, pentru şcolile de agenţi până la data de 10 august, iar pentru unităţile de învăţământ ale MapN şi SRI până la data de 21 iunie.

Peste 175 de locuri în Jandarmerie

Viitorii jandami au şi ei de ales dintr-o paletă foarte largă de specializări. Cei care vor să devină ofiţeri o pot face candidând pe unul dintre cele 45 de locuri scoase la concurs pentru această armă, de Academia de Poliţie, 14 locuri disponibile la Academia Tehnică Militară sau două locuri la Academia Forţelor Terestre de la Sibiu. Şcolile de subofiţeri au şi ele o ofertă bogată, instituţia de la Drăgăşani organizând concurs de admitere pentru 56 de locuri, iar cea de la Fălticeni pentru 50. Cererile pentru instituţiile de învăţământ superior se depun la Serviciul Resurse Umane de la Jandarmeria Galaţi până pe 22 iunie, iar cele pentru şcolile de subofiţeri până pe 10 august.

Relaţii suplimentare privind condiţiile de participare la concurs pentru ambele arme pot fi obţinute la serviciile de resurse umane ale IPJ Galaţi, str. Brăilei nr. 200, şi respectiv al Jandarmeriei Galaţi, strada Traian, nr. 451.

Citit 5133 ori Ultima modificare Luni, 18 Iunie 2012 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.