PROTESTE - Siderurgiştii ies astăzi în stradă

PROTESTE - Siderurgiştii ies astăzi în stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi încep protestele Sindicatului Naţional „Solidaritatea”, al Metalurgiştilor din România. Contactat telefonic, în cursul zilei de ieri, liderul sindicatului, Gheorghe Tiber, a precizat că programul protestelor rămâne cel dat publicităţii în cursul săptămânii trecute. Astfel, astăzi şi mâine, între orele 11.00 şi 13.00, circa 50 de sindicalişti vor picheta Prefectura. Miercuri, între 500 şi 1.000 de persoane sunt aşteptate la mitingul ce se va desfăşura pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 15.00 la ora 18.00.

Revendicările rămân neschimbate

Sindicaliştii cer actualei guvernări să impună conducerii Combinatului Siderurgic ArcelorMittal asumarea unor garanţii ferme privind viitorul unităţii. În cazul în care patronatul nu va putea prezenta aceste garanţii, sindicaliştii cer naţionalizarea Combinatului şi identificarea unui investitor care să vină cu o mai bună strategiei de dezvoltare a acestuia. Într-o conferinţă de presă organizată în cursul săptămânii trecute, Gheorghe Tiber a vorbit despre câteva dintre punctele nevralgice ale activităţii Combinatului, în ultimii ani. Printre acestea s-au numărat: scăderea numărului de angajaţi din Combinat - de la 28.000, în anul 2001, până la doar 8.000, în prezent -, închiderea UCC în 2009 şi a Uzinei de Piese de Schimb, în acest an. De asemenea, Tiber a făcut referire şi la faptul că posibilitatea stopării fluxului primar este acum mai aproape ca oricând.

A primit Combinatul ajutor de stat?

Combinatul ArcelorMittal ar putea avea probleme, în aceste zile, şi datorită concluziilor preliminare ale Comisiei Europene. Organismul internaţional a anchetat modul în Hidroelectrica a vândut energie grupului siderurgic, în anii 2009 şi 2010, şi a ajuns la concluzia preliminară că ArcelorMittal ar fi beneficiat de ajutor de stat, în achiziţionarea energiei. Directorul producătorului de oţel, Bruno Ribbo, a declarat însă că ArcelorMittal va colabora cu Comisia Europeană şi va demonstra că nu a beneficiat de ajutor de stat.

Citit 2156 ori Ultima modificare Duminică, 08 Iulie 2012 17:00

10 comentarii

 • postat de COBRA-GALATI
  Luni, 09 Iulie 2012 20:14
  USL a suspendat presedintele tarii,dar cu combinatul ce ati avut de la-ti suspendat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Luni, 09 Iulie 2012 20:12
  ps-de la uzina in cauza care urmeaza sa se inchida a venit un singur om cu fetita lui de 9 anisori,atit! Si asta in conditiile in care restul domnilor de la uzina in cauza sint toti in concediu de odihna!Spunea dumnealui ca restul le este frica sa sa vina pt ca nu cumva sa fie vazuti si pusi pe lista neagra!Bun asta inseamna dupa opinia lor ca nimeni nu va fi dat afara din combinat decit omul cu fetita lui de 9 anisori!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ADRIANA ROPOTAN
  Luni, 09 Iulie 2012 18:44
  DACA NU E RENTABIL COMBINATUL DE LA GALATI SE VA INCHIDE PENTRU CA INDIANUL E PATRON SI FACE CE VREA. EL A CUMPARAT SI E PROPRIETATEA LUI. VA FACE CE VREA. DACA ERATI OAMENI EDUCATI IESIATI LA TIMP LA MITINGURI SI PESTE EI LA TURN SI NU II LASATI SA FACA CE VOR SI AVEATI SI SALARII ACUM. ATI DOVETIT CA SUNTETI ANIMALUTE SUPUSE SI INCULTE SI ASTIA FAC CE VOR CU VOI PT CA NU AVETI CURAJ SI SUNTETI LASI, FRICOSI. NUMAI GURA E DE VOI ATAT. VA FURA SI VA EXPLOATEAZA TOTI SI IN VECI NU VETI MAI AVEA SALARII. COMBINATUL SE VA INCHIDE TREPTAT. VOR RAMENE DOAR 1000 DE PERSOANE SA LUCREZE LA LAMINOARE ATAT. NICI DACA NATIONALIZATI NU VETI FACE NIMIC PT CA VA VOR IZOLA SI NU PUTETI FI COMPETITIVI CU CEILALTI. E SANTAJ SI SE JOACA DUR. NUMARATI ZILELE PANA SE INCHIDE. MAI BINE ATI FACE CURSURI DE RECALIFICARE PANA SA INCHIDE SI ATI FACE ALTCEVA SA NU VA TREZITI CHIAR ATUNCI CAND VETI FI DAT AFARA CA NU AVETI NICI O SANSA. E SARACIE SI FOAME RAU. ASTIA SUNT CAPITALISTII LACOMI SI CORUPTII ROMANIEI GEN ADRIAN NASTASE SI MAFIA POLITICA DIN PARLAMENT PSD SI PDL SI ALTII. TOTI V-AU FURAT SI INSELAT DE-ALUNGUL TIMPULUI PT CA POLITICIENII SUNT TOTI CORUPTI SI CUMPARATI DE CATRE STRAINI SI ORGANIZATIILE OCULTE. POLITIA SI JUSTITIA NU MAI AU NICI O PUTERE SA FACA CEVA. TOTI SUNT BOGATI SI OAMENII LOR SI NU AVEM NICI O PUTERE. TREBUIE SA VINA O FORTA POLITICA CARE SA FACA CEVA PT TARA SI SA TINA CU POPORUL SI SA II ARESTEZE PE TOTI SI SA RECLADIM IAR ROMANIA. SA NU II MAI LASAM SA FURE SI SA ISI BATA JOC DE NOI. LA COMPANIA ARCELOR MITTAL SUNT SALARIILE CELE MAI MIZERE. DOAR TESA AU SALARII BUNE RESTUL MOR DE FOAME MUNCIND DIN GREU. RUSINE! NIMENI NU VREA SA FACA NIMIC. SUNT INTERESE SA SE INCHIDA. ERA UN CONCURENT SERIOS PENTRU OCCIDENT.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vadim
  Luni, 09 Iulie 2012 14:28
  Subscriu total la comentariul lui Gelu numai ca azi la prefectura au participat 25 de oameni !Din 8ooo de siderurgisti si 300 000 de galateni !Credeti ca orasul va muri numai pt. cei 25 care au fost azi la miting?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Luni, 09 Iulie 2012 10:51
  Prea tarziu s-au trezit unii, iar anumite mesaje de pe aici dovedesc ca majoritatea inca dorm si ca avem si trepadusi de sorginte bolsevica, ca pe vremuri, infiltrati printre adormiti - nu care cumva sa se trezeasca vreunul!
  O fi avand domnul Tiber zgandarici, insa cred ca a demonstrat cu varf si indesat faptul ca este in deplina cunostinta de cauza si nu este este in cardasie cu patronatul!
  In fond, fara Combinat, Galatiul va dispare definitiv de pe harta economica si politica a Romaniei!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gelu
  Luni, 09 Iulie 2012 10:12
  lozincile nu isi au locul aici. destinele galatenilor sunt in joc si asta trebuie sa ne uneasca.
  eu cred oportuna solicitarea de nationalizare si trimiterea acasa a strainilor. au mai ramas cateva unitati de productie.daca nu se intervine energic vor fi taiate si acelea.acum se inchide uzina de piese de schimb sub ochii nostri, fara nici o reactie comuna. privim ca la un spectacol trist pt ca suntem dezbinati cu totii.

  grecia fara industrie moare. spania doar cu turism moare.
  franta, anglia, belgia, germania, etc au industrie metalurgica. stiu ei regulile economiei ca au experienta.

  sa vina la galati prim- ministrul romaniei pentru ca este o chestiune strategica. sa repare ce au facut rau altii.

  tot este la moda acum despre preseninte. era in insula mare a brailei cand a spus ca romania trebuie sa renunte la metalurgie, sa punem cucuruz si sa facem turism. ce sa faca strainii cand presedintele zice asta? taie tot din combinat.
  cand presa vorbea de cererile salariale ale celor de la combinat a iesit presedintele public si a spus sa renuntam la cererile salariale. al cui interes il apara presedintele meu?

  asa ca sa o lasam mai moale cu acuzele de o parte sau alta si sa vedem ce se poate face. raul cel mai mare este facut, suntem dezbinati cumplit.

  mai putem salva cate ceva din metalurgie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Luni, 09 Iulie 2012 09:15
  -TERMINATI CU PROSTIILE PE INTERNET.ARATATI CA VA PASA SI CA SINTETI DACA NU PATRIOTI BARBATI ADEVARATI.NU VA MAI ASCUNDETI NEPUTINTA IN FELUL :”COMBINATUL SE VA INCHIDE”-NU LE MAI DATI IDEEI SI APA LA MOARA!CAZUL SIDEX REPREZINTA CEA MAI MARE INFRACTIUNE EUROPEANA PE DOMENIUL SIDERURGIC.ACEST ***** INFRACTOR CE SI-A CONSTRUIT AVEREA SI POZITIA MONDIALA NU ARE DREPTUL SA INCHIDA SI SA TOPEASCA ACEST COMBINAT.EL TREBUIE SA RASPUNDA IN FATA LEGILOR.INCHIPUITI-VA SIDEXUL CA SI MAMA ORTODOXIEI ROMANESTI,IN CARE VINE UN PAGHIN PE NUME MITTAL SI VA OBLIGA LA BUDISM INTERZICIND ORTODOXISMUL ASEMENI SIDERURGIEI SA SE MAI PRACTICE IN ROMANIA!PT NUMELE LUI DUMNEZEU,SI IN NUMELE SAU CE VE-TI FACE?NORMAL CA VETI IESI SA APARATI CRESTINATATEA.IESITI SI APARATI CE A MAI RAMAS NETOPIT DIN SIDEX.TERMINATI CU SLOGANUL-SINTEM CONDAMNATI!IESITI IN STRADA LA MITING.DECIT SA INCEPI SA IMI ATACI ACEST COMENTARIU CRESTINESC ,MAI BINE TI-AIN ANUNTA FAMILIA,COLEGII,VECINII SI PRIETENII SA VINA LA MITINGUL DE MIERCURI DE LA ORA 15 LA PAPADIE!
  TREZITI-VA GALATENI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de am zis
  Luni, 09 Iulie 2012 06:47
  Protest socialist.
  Nu-i rentabil, sa-l inchida, doar n-o sa-l tina indianul daca merge in paguba.
  Sa fim seriosi , orice om normal l-ar inchide daca ar fi afacerea lui.
  Nationalizare? Adica sa cotizez eu pt. combinat.........Niciodata !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de andru
  Luni, 09 Iulie 2012 02:15
  N-aveți farmec dacă nu manifestați cu portretul lui Bombonel, milostivul străinilor cu cele mai multe bogății ale poporului român, asigurându-și popoul lui și-al urmașilor urmașilor lui.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mos Alecu
  Luni, 09 Iulie 2012 00:21
  Nea Tiber are zgandarici . Sa vedem ce chestii mai inventeaza ...Pana atunci urmariti Billboard Hot 100 cu surprizele de saptamana aceasta. Mii de salutari baietilor din LBR ajustaj, asta in cazul cand mai exista.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.