"Gropzilla" de pe strada Oltului va fi astupată în două săptămâni

"Gropzilla" de pe strada Oltului va fi astupată în două săptămâni
Foto: Ionatan Ţuţu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * Reparaţiile la craterul apărut pe strada Oltului la sfârşitul lunii mai durează deja de circa o lună şi jumătate * Urmează ca Apă-Canal să monteze conductele de apă şi canalizare * 

Pe 29 mai, o groapă apărută din senin pe strada Oltului, una dintre cele mai circulate artere din Galaţi, le dădea fiori de spaimă localnicilor din zonă şi oamenilor aflaţi în trafic în jurul orei 9.00. Pe de altă parte, apariţia în câteva secunde a gropii adânci de circa 10 metri, le-a dat din nou prilejul specialiştilor să critice inadvertenţele existente între calitatea solului şi mântuiala cu care se realizează lucrările la sistemele de canalizare, respectiv, asfaltare în municipiul Galaţi.

La două zile de la surparea care a blocat traficul pe strada Oltului au fost demarate lucrările de remediere, în operaţiunile de refacere a subteranului şi a sistemelor de apă şi canalizare vechi de 30 de ani fiind implicate SC Apă Canal şi SC A Plus K. După aproape o lună şi jumătate, gălăţenii care locuiesc la blocurile din apropiere sunt încă vecini cu groapa, iar cei care au drum cu maşina prin zonă sunt în continuare nevoiţi să ocolească pe străzile adiacente.

Situaţia critică, depăşită

Este asigurarea pe care o dau reprezentanţii SC A plus K SRL, firma gălăţeană care se ocupă cu refacerea drumului distrus de infiltraţiile de apă provenite de la spargerea unui canal colector. Potrivit acestora, în zona pe care o apreciază ca fiind foarte periculoasă s-a lucrat până în prezent la refacerea canalului colector şi la asigurarea subsolului cu straturi succesive de piatră până la nivelul la care trebuie să fie montate conductele de apă şi canalizare, operaţiune care revine în sarcina celor de la Apă-Canal.

"Mai trebuie montate aceste ţevi şi apoi să se lucreze la umplerea gropii până la nivelul carosabilului, iar apoi urmează turnarea covorului asfaltic. Vor mai trebui rezolvate racordurile la două case, dar acestea se vor remedia pe parcursul derulării operaţiunilor. Din discuţiile pe care le-am avut cu constructorul, lucrarea va fi gata în jur de 25-27 iulie", explică Niţă Podaru, directorul tehnic al SC Apă-Canal SA.

Potrivit sursei citate, tot la finalul lucrării va fi stabilită şi suma totală pe care o va primi de la municipalitate SC A Plus K SRL. În urmă cu aproximativ un an, Vega 93 încasa pentru asfaltarea străzii Oltului pe o lungime de 1,6 kilometri suma de 310.000 de euro fără TVA.

Citit 2072 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2012 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.