De ce mai fură gălăţenii? Foamea şi setea netezesc drumul spre puşcărie

De ce mai fură gălăţenii? Foamea şi setea netezesc drumul spre puşcărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două furturi reclamate la poliţie în ultimele zile arată clar nivelul de trai la care au ajuns mulţi tineri din mediul rural. În lipsa banilor cu care să îşi cumpere cele mai elementare bunuri necesare supravieţuirii, gălăţeni care de altfel sunt buni de muncă se transformă în infractori. Aceasta este calea pe care au urmat-o doi tineri din Piscu, prinşi în miez de noapte în timp ce încercau să jefuiască un magazin alimentar de pe strada Gheorghe Asachi. Dănuţ T., de 22 de ani, şi George G., de 23 de ani, au avut ghinionul să fie văzuţi în timp ce se chinuiau să deschidă o ladă frigorifică plină cu băuturi. Poliţiştii Secţiei 2, anunţaţi telefonic, i-au surprins înainte ca tinerii să apuce să se aprovizioneze gratis. Cei doi s-au ales cu dosar penal pentru tentativă la furt calificat.

Au dat iama în coteţ

La acest mijloc de a face rost de mâncare au apelat doi tineri din Rediu, după ce în prealabil au pus ochii pe păsările vecinei Eufrosina G. Marius D., de 28 de ani, şi Dumitru E., de 30 de ani, au intrat noaptea în gospodărie şi au pus mâna pe 30 de pui de găină, abia ieşiţi din ou. Pentru ca "meniul" să fie complet, au dat o raită şi printr-o magazie, de unde au luat 37 de litri de vin. Femeia păgubită i-a anunţat pe poliţiştii care i-au depistat rapid pe hoţii nepricepuţi în a-şi şterge urmele.

"Pe numele celor doi a fost întocmit un dosar penal, aceştia fiind cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat", precizează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 1431 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2012 20:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.