Autorităţile, în alertă - Comandament de urgenţă la Primărie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vijelia însoţită de grindină care a afectat municipiul Galaţi între orele 16,20 - 17,00 a pus pe jar autorităţile. Potrivit Biroului de presă al Primăriei Municipiului Galaţi, ieri, la ora 17,45, a fost convocat un comandament pentru gestionarea situaţiei de urgenţă. Pe baza informaţiilor primite permanent din teritoriu, au fost distribuite echipele de intervenţie şi s-a acţionat în funcţie de priorităţi.

Ieri, în jurul orei 19,00 se intervenea pentru degajarea străzilor blocate de copacii doborâţi de vijelie. Au fost raportate peste 20 de cazuri de arbori căzuţi pe carosabil. Echipele SC Gospodărire Urbană, Ecosal, Transurb şi ISU Galaţi şi-au concentrat eforturile pentru a elibera ambele sensuri de circulaţie pe strada George Coşbuc şi pentru a degaja intersecţia dintre arterele Brăilei şi Roşiori.

Pe listă au urmat intervenţii pe străzile Prelungirea Traian, Morilor, Armata Poporului şi Cuza, blocate de copaci căzuţi pe carosabil. Potrivit Primăriei, au fost raportate trei cazuri în care crengi rupte de vijelie au căzut peste autoturisme. Eforturile echipelor coordonate de Primărie au fost sprijinite de echipaje ale ISU Galaţi, care au intervenit în municipiu, fiind alertate de cetăţeni prin numărul unic 112.

Până la ora 18,00, echipele de intervenţie ale Apă Canal au desfundat canalizările obturate de crengile şi frunzele rupte de vijelie. Tot atunci a început evacuarea apei, cu o vidanjă, din groapa de la Elice. La închiderea ediţiei, circulaţia pe banda a doua a sensului de mers spre Port era restricţionată, pentru a se evita noi surpări.

Astăzi urmează să se întrunească din nou comandamentul, pentru a evalua situaţia de după furtună, inclusiv viteza de reacţie, dotarea celor implicaţi şi pentru a prognoza un necesar de materiale pentru asemenea intervenţii.

Citit 1842 ori Ultima modificare Luni, 16 Iulie 2012 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.