Controale la bărcile de agrement de pe Dunăre

Controale la bărcile de agrement de pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de la Transporturi Navale, împreună cu Căpitănia Portului Galaţi, iau măsuri pentru limitarea distracţiilor periculoase de pe Dunăre. După ce "Viaţa liberă" a publicat în ziarul de luni o serie de informaţii referitoare la faptul că în zona Falezei, în special în weekend, au loc tot felul de concursuri cu bărci dotate cu motoare de mare putere, comisarul şef Laurenţiu Budu, de la Poliţia Transporturi Navale Galaţi, ne-a informat că urmează o serie de controale pe Dunăre pentru a se vedea în ce măsură proprietarii de bărci şi ski-jet-uri respectă legislaţia. Amatorii de distracţie pe valuri au obligaţia de a avea în permanenţă la bord documentele bărcii şi ale motorului, precum şi documentele de identitate ale tuturor celor care se află în ambarcaţiune. De asemenea, conducătorul trebuie să aibă permis dacă ambarcaţiunea are un motor mai mare de cinci cai putere. În cazul în care nu există aceste documente, se pot aplica sancţiuni de până la 10.000 de lei. De asemenea, cei de la Căpitănie şi de la Transporturi Navale avertizează că bărcile au voie doar în afara şenalului navigabil şi, foarte important, nu trebuie să se consume alcool la bord. Legea mai prevede că viteza nu trebuie să fie mai mare de 10 km pe oră în zona Portului Galaţi, iar în apropierea malurilor viteza trebuie adaptată în aşa fel încât să nu se formeze valuri mari.

Citit 4090 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2012 10:57

4 comentarii

 • postat de Basil
  Vineri, 20 Iulie 2012 18:20
  Senalul navigabil este delimitat ? cine circula pe senalul navigabil[ exceptand bacul] ? Capitania dupa finalizarea controlului a asigurat salupa la ponton ?In legatura cu viteza admisa pe Dunare nu cumva-i vorba de ''noduri'' si nu Km/ Hr ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anonim
  Vineri, 20 Iulie 2012 16:19
  @gig
  Da e hilar ce e la galati, si cat costa un loc de parcare la acel ponton. Dar de ce sa nu faca controale? Mai rau e daca fac controale doar pentru spaga sau inchid ochii la ce vad.

  Cat despre intreceri, saptamana trecuta se dadeau in spectacol oamenii de afaceri(cu fete prin spania) cu barcile lor trecand in viteza pe langa malnas, libertatea, de speria lumea. Doamne fereste sa piarda directia si sa intre in ele in timp ce e lume la mese.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Vineri, 20 Iulie 2012 15:49
  Port de ambarcatiuni din parti, rampa de coborare tot din parti, da bine ca facem controale!
  Obositilor de la viata libera? Va rama tare invidia ca unii au si altii n-au. Jigodii comuniste ati ramas.
  Probabil ca dupa mizeria de politie locala condusa de nespalatul gasca care face ordine in parcari, va urma o alta mizerie, dar pe apa.
  Rusine Galati!
  Duceti-va la Braila sa vedeti ce frumos e pe Dunare si la debarcader.
  Nu va e frica ma jigodiilor de un alt " 1945"? Nu va e frica ca din mari taietori de procese verbale veti ajunge niste mari taietori de stuf, paziti de cei pe care acum ii amendati?
  0
  2
  Raportează
 • postat de ion
  Vineri, 20 Iulie 2012 12:14
  Bravooooo.. Domnilor, in dreptul prizei dunarii zgomotul este continuu si asurzitor. Niste norme obligatorii de sunet nu pot fi introduse? probabil se importa in draci barci de tehnologie veche care aduc un mare deserviciu mediului prin poluarea fonica.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.