Centenar la Şiviţa! Cea mai bătrână localnică a împlinit 100 de ani
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Centenar la Şiviţa! Cea mai bătrână localnică a împlinit 100 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sărbătoare mare în casa Gherghinei Ciobanu, femeia care marţi a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani! Copiii, nepoţii, strănepoţii, dar şi oficialităţi din comuna Tuluceşti s-au adunat pentru a marca unul dintre evenimentele cu care comunitatea este, se pare, obişnuită: încă un membru al său a intrat, pe 24 iulie, în galeria oamenilor care pot spune că au trăit în două secole.

Înconjurată de rude, tanti Gherghina s-a arătat a fi încă o femeie tare, ale cărei principii de viaţă, nu foarte multe, dar solide precum stânca, constituie secretul unui trai atât lung. "Cu voinţă am ajuns la vârsta asta, dar mai ales cu credinţă în Dumnezeu. La viaţa mea am cutreierat ţara, am fost la mânăstiri, m-am rugat în biserică şi am ţinut toate posturile, de când mă ştiu. Carte nu am învăţat, pentru că atunci când am fost de dat la şcoală, m-am îmbolnăvit, dar am muncit la câmp de mic copil şi mai apoi am avut noroc de un bărbat bun", ne-a mărturisit centenara.

Cu braţele pline de flori primite de la primarul Petrică Bratu, dar şi din partea strănepoţilor, tanti Gherghina recunoaşte că nu i-a fost mereu uşor, mai ales că este văduvă de 44 de ani. A dat naştere la trei copii, iar sub ochii ei au crescut şapte nepoţi şi nouă strănepoţi. "Am avut grijă şi de una dintre surorile mele, nevăzătoare, pe care am îngrijit-o de la 14 ani până la 93 de ani. Să dea Dumnezeu viaţă lungă la toată lumea, că tuturor le place să trăiască", ne-a urat sărbătorita.

Citit 3809 ori Ultima modificare Marți, 24 Iulie 2012 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.