La 148 de ani de la înfiinţare - Avansări în grad de Ziua Poliţiei de Frontieră
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

La 148 de ani de la înfiinţare - Avansări în grad de Ziua Poliţiei de Frontieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sărbătorită în fiecare an pe 24 iulie, Ziua Poliţiei de Frontieră Române a fost marcată şi la Galaţi prin mai multe evenimente, care au debutat săptămâna trecută cu un concurs de tir dedicat jurnaliştilor.

Ieri, în cadru festiv, au fost citite mesajele primite de la Ministrul Administraţiei şi Internelor şi de la Şeful Poliţiei de Frontieră din România. Apoi, 15 ofiţeri şi şase agenţi au fost avansaţi în grad. Pentru că au avut merite deosebite în activitate, un ofiţer şi doi agenţi au fost avansaţi în grad înainte de termen. La eveniment au participat atât edilii oraşului, cât şi şefii instituţiilor gălăţene cu care poliţiştii de frontieră colaborează. Şi o delegaţie a Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, condusă de şeful Inspectoratului din Cahul, Radu Anatolie, a fost prezentă la manifestări. Toţi colaboratorii poliţiştilor au primit diplome şi plachete în semn de mulţumire pentru buna colaborare între instituţii.

Cu această ocazie, inspectorul şef al Serviciului Poliţiei de Frontieră Galaţi, Ion Lungu, şi-a exprimat speranţa că Poliţia de Frontieră va redeveni ceea ce a fost, poate chiar şi mai mult. „Vreau să le urez colegilor mei multă sănătate şi să aibă răbdare că Poliţia de Frontieră va redeveni ceea ce a fost şi poate chiar mai mult”, ne-a declarat Ion Lungu, făcând astfel referire la faptul că serviciul gălăţean este subordonat inspectoratului de la Iaşi.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au sărbătorit ieri 148 de ani de când domnitorul A.I. Cuza a unificat, prin Decretul nr. 893 din 24 iulie 1864, instituţiile grăni­cereşti din Moldova şi Ţara Românească, punând  bazele unui sistem modern de pază a hotarelor ţării.

Citit 2237 ori Ultima modificare Marți, 24 Iulie 2012 21:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.