NEWS ALERT - Combinatul deschide noi scheme de plecări voluntare
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

NEWS ALERT - Combinatul deschide noi scheme de plecări voluntare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal Galaţi a anunţat deschiderea unor noi scheme de plecări voluntare. Într-un comunicat de presă transmis în urmă cu câteva minute, oficialii Combinatului motivează această decizie susţinând că astfel se va menţine competitivitatea unităţii siderurgice gălăţene. Nu este însă singura măsură luată în acest sens. Acelaşi document arată că anumiţi angajaţi vor fi mutaţi în alte departamente.

"ArcelorMittal Galaţi continuă măsurile în vederea menţinerii competitivitaţii, îmbunătăţirii productivităţii, reducerii costurilor fixe, sporirii flexibilitaţii şi policalificării forţei de munca. Principalele măsuri care vor fi implementate constau în: realocarea de angajaţi către Laminorul de Tablă Groasă nr. 1, reducerea volumului lucrărilor pentru companiile contractoare, lansarea unei scheme de plecări voluntare precum şi continuarea programelor de studiu care să determine nevoia reală de forţă de muncă în toate sectoarele de activitate. Pentru a proteja slujbele propriilor angajaţi, Combinatul va prelua din activitaţile realizate de companiile contractoare şi le va redirecţiona către salariaţii săi", se arată în comunicatul de presă.

În plus, ArcelorMittal Galaţi anunţă şi deschiderea unei scheme de plecări voluntare numai pentru angajaţii din cadrul departamentului Structural & Skill Pool, acestora urmând să li se ofere pachetele financiare în funcţie de vechime şi de venitul actual. Managementul avertizează că nu va aproba cererile trimise de către angajaţii care au competenţe considerate a fi necesare pentru companie.

Citit 2975 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2012 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.