Poliţia a deschis o anchetă la imobilul de pe Traian 112

Poliţia a deschis o anchetă la imobilul de pe Traian 112
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii Direcţiei de Culte şi Patrimoniu au decis să nu stea cu braţele încrucişate în faţa demolărilor casei de pe Traian 112, ale cărei faţade sunt catalogate ca monument de arhitectură şi au sesizat poliţia. "Iniţial am anunţat faptul că se demolau pereţii clădirii de pe Traian 112, printr-un apel la 112, în cursul zilei de 21 iulie, iar pe 23 iulie am înaintat şi o sesizare scrisă", ne-a precizat Marius Mitrof, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene de Cultură, Culte şi Patrimoniu Galaţi.

Poliţiştii trebuie să afle dacă proprietarul imobilului se face vinovat de vreo faptă penală. "A fost demarată o anchetă pentru verificarea celor semnalate în legătură cu imobilul situat pe strada Traian la numărul 112. La finalul cercetărilor se vor lua măsurile care se impun", ne-a declarat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Potrivit Legii 50 din 1991, proprietarul care demolează fără autorizaţie o construcţie încadrată chiar şi parţial ca monument de arhitectură ori începe desfiinţarea lucrării înainte de obţinerea autorizaţiei poate fi condamnat la o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între unu şi trei ani sau la o amendă între 100 şi 5.000 de lei.

Citit 1818 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iulie 2012 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.