Fiul fostului consilier judeţean Mircea Cadar, suspectul principal al unei crime! Dan Cadar, reţinut de procurori (UPDATE)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Fiul fostului consilier judeţean Mircea Cadar, suspectul principal al unei crime! Dan Cadar, reţinut de procurori (UPDATE)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 09.45 - Dan Cadar a fost reţinut de procurori

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi au emis un mandat de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Dan Cadar. Bărbatul este acuzat că a omorât o fată de 18 ani, concubina sa, şi urmează să fie prezentat instantei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.


Fiul fostului consilier PD-L Mircea Cadar, Dan Cadar, este suspectat de procurori că şi-a omorât concubina. Conform primelor informaţii, Dan Cadar şi-a sunat, ieri dimineaţă, tatăl şi l-a chemat la locuinţa sa din strada Revoluţiei (lângă clădirea care adăpostea pe vremuri firma Salbero), spunându-i că s-a întâmplat ceva. Probabil Mircea Cadar a fost şi anunţat de cele întâmplate, fapt pentru care a sunat imediat la 112 şi a alertat poliţia. „Am fost solicitaţi, în jurul orei 14.00, să intervenim la locuinţa de pe strada Revoluţiei. Din păcate, echipajul de pe ambulanţă nu a putut face nimic pentru victimă, constatând decesul acesteia. Conform primelor date, se pare că fata era decedată de ore bune şi prezenta pe corp mai multe vânătăi şi multiple tăieturi. Rămâne ca poliţia şi medicina legală să stabilească împrejurările şi cauza decesului”, ne-a declarat telefonic dr. Mihai Polinschi, şeful Serviciului de Ambulanţă Galaţi. Tot despre o moarte violentă a vorbit şi Ştefan Căpătan, seful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi: „Victima este o fată de 18 ani, Carla Maria Drăgoi. Nu vă pot spune foarte multe amănunte, pentru că ancheta este în plină desfăşurare. Tot ce pot să vă spun este faptul că vorbim despre o moarte violentă. În casă, la parterul clădirii, au fost găsite mai multe obiecte de îmbrăcăminte murdare de sânge. Cercetăm cazul şi strângem probe. Sunt foarte multe amănunte de care trebuie să ţinem cont, iar ancheta va fi de durată. Am văzut victima şi pot să vă spun că prezintă mai multe urme de violenţă, dar nu ştim încă mobilul crimei. Am fost anunţaţi prin 112 că în această casă există o persoană decedată”, ne-a declarat Ştefan Căpătan.

"A împins-o pe scări!"

După câteva ore de anchetă, timp în care Dan Cadar şi tatăl său au fost audiaţi, procurorul Alfredo Siminonescu ne-a declarat că urmează să se facă necropsia cadavrului, pentru a se stabili cauza decesului. „În locuinţă erau doar cei doi. Tatăl a sunat la 112 şi a anunţat autorităţile. Dan Cadar ne-a spus la audieri că ar fi împins-o pe victimă pe scări. Rămâne ca în urma anchetei desfăşurate de noi să stabilim dacă declaraţia lui se confirmă sau nu”, a conchis procurorul de caz.

Mircea Cadar a ieşit şi intrat de mai multe ori în locuinţa din strada Revoluţiei, după care a fost condus de procuror la Parchet. Înainte de audieri, omul de afaceri a declarat presei că fiul său era consumator de etnobotanice şi că nu mai vorbea cu el de mai bine de un an de zile. Conform informaţiilor noastre, Dan Cadar era administrator al firmei Lorecad, fostă Salbero. De asemenea, numele său apare ca asociat într-o firmă alături de Alin Rotaru, cel care a adus pentru prima dată etnobotanicele în Galaţi, firmă pe care cei doi au cedat-o la un moment dat unei persoane din Tecuci. Mircea Cadar este cunoscut în lumea afacerilor din Galaţi, el fiind proprietarul restaurantelor Havana, pe care le administrează alături de soţia sa.

Citit 13538 ori Ultima modificare Luni, 30 Iulie 2012 09:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.