2.000 de angajaţi ar putea pleca din combinatul ArcelorMittal Galaţi

2.000 de angajaţi ar putea pleca din combinatul ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul celor ce îşi părăsesc locurile de muncă de la Combinat ar putea creşte în primăvara acestui an la aproape 2.000. Dacă până astăzi aproximativ 900 de oameni şi-au încheiat raporturile de muncă pe care le aveau cu ArcelorMittal şi au preferat plăţile compensatorii, alţi 1.000 speră să obţină până la 31 martie acelaşi lucru. Informaţiile ne-au fost furnizate de către Radu Nelu, reprezentantul Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor - Metarom Galaţi.

"Cifrele ce se vehiculează nu sunt exacte. Mai bine spus, ceea ce vă prezentăm sunt rezultatele analizelor paralele făcute de către noi şi care arată că aproximativ 900 de siderurgişti au părăsit compania de la sfârşitul anului trecut şi până în prezent. Avem informaţii însă că alţi 1.000 de oameni au depus cereri şi ar putea pleca până la finalul acestui program", a spus  reprezentantul FSS Metarom.

Programul de autodisponibilizări a început pe data de 1 ianuarie a acestui an şi se va încheia pe  31 martie 2009.

Oamenii au fost atraşi să părăsească unitatea chiar de către conducerea combinatului, care le-a oferit un pachet financiar mai generos decât cel prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă. Pachetul include o suma fixă, care variază între 10.000 de lei şi 25.000 de lei, în funcţie de vechime.

De asemenea, salariaţii vor primi, timp de până la 24 de luni, ultimul salariu brut încasat în luna anterioară plecării.

Citit 1783 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.