O mamă şi fiul ei, bătuţi cu pietre de rude!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O femeie de 50 de ani din Băleni şi fiul ei, cu 20 de ani mai tânăr,  au ajuns la Urgenţe după ce au fost bătuţi cu pietre. Amândoi  susţin că cei care le-au provocat suferinţa le sunt, de fapt, rude.

Ar fi vorba, mai exact, despre un cumnat al femeii, supărat din cauză că ea refuzase în repetate rânduri să se împace cu soţia lui. Evident acesta nu a venit singur la aruncat cu pietre, ci însoţit de nevasta şi de fiul lui, ca să aibă „întăriri”.

Soţul, la băut cu agresorii

Mai rău, spune femeia agresată, este că nici măcar soţul ei nu i-a ţinut partea, ci s-a dus să bea cu familia surorii şi a venit acasă alături de rudele agresive, care apoi au stârnit scandalul.

„Eu m-am certat cu soră-mea, acum şase luni, povesteşte femeia, cu glasul înecat în lacrimi. Ea a fost plecată în Grecia, iar eu i-am luat o casă în sat, pe care am şi îngrijit-o până s-a întors ea. Când a venit, mi-a dat un lănţişor de aur drept răsplată”.

Se pare, însă, că zilele de fericire ale familiei erau numărate. Femeia lovită cu pietre povesteşte că, într-o bună zi, i-a împrumutat surorii ei căruţa, iar aceasta i-a adus-o înapoi cu pană la una dintre roţi. Nici măcar n-ar fi anunţat-o de avarie, aşa că proprietara s-a supărat foc şi n-a mai vrut să stea de vorbă.

„E dreptul meu. Eu nu i-am făcut nici un rău şi nimeni nu mă poate obliga să mă împac cu ea”, spune femeia, printre sughiţuri de plâns. Nu se aştepta, nici o secundă, să fie bătută cu pietre luate din drum de familia surorii, doar pentru că vrea să ţină supărare.

Fiul, la un salon distanţă

La un salon distanţă, tot în secţia de Neurochirurgie, este internat, cu un bandaj gros la cap, fiul femeii agresate. Ne spune şi el aceeaşi poveste.

„Au venit odată cu toţii la noi, după care au plecat. Au mai venit şi a doua oară, dar au plecat din nou. A treia oară au intrat peste noi în casă, iar pe mine m-au tras afară. Mama a fost cea care m-a tras înapoi în casă. Cumnatul are şi un fiu, care m-a ameninţat”.

Supăraţi că femeia nu vrea nici în ruptul capului să cadă la pace, se pare că cei veniţi iniţial la negocieri au pus mâna pe pietre şi au aruncat după pofta inimii, spărgând geamurile casei şi rănindu-i pe cei doi – mamă şi fiu. „Să-i iert? se întreabă acum fiul femeii. Cum să-i iert?”.  

Poliţia a deschis o anchetă

Ce-i drept, suferinţa fizică şi psihică pe care cei doi trebuie să o îndure acum nu e chiar de ici, de acolo.

„La Spitalul Clinic de Urgenţă a fost internată o familie - mamă şi fiu – victimă a unui conflict tribal cu iz biblic. Cei doi au fost atacaţi cu pietre – este modul în care a fost omorât primul martir al creştinătăţii, Sfântul Ştefan. Pacienţii au fost loviţi cu pietre suficient de serios pentru a fi internaţi în spital. Se pare că două mii de ani de creştinism n-au schimbat mare lucru în natura umană”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.  

Imediat ce au aflat de incident, oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi au deschis o anchetă. „Victimele nu au depus plângere în acest caz. Dacă o vor face, se vor lua măsurile care se impun”, declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene, Cristina Tatulici. 

Probabil că cei care au ales această cale de împăcare nu auziseră că, în asemenea situaţii, în fecior de moldovean nu prea e bine să dai cu bolovan. În primul rând, pentru că doare şi, apoi, pentru că dragoste cu sila (sau cu piatra) nu prea există.

Citit 1512 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.