Canicula continuă să ucidă

Canicula continuă să ucidă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şase aliaţi în lupta cu soarele *

Povara celor 38 de grade a ajuns să fie de nesuportat pentru mulţi dintre gălăţeni. Oameni apăsaţi deja de hainele grele ale bătrâneţii şi de boli cronice cad în stradă şi, în cele mai nefericite dintre cazuri, mor fără să se mai poată face ceva pentru ei. Mai multe ne-a spus directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi. 

„Numărul intervenţiilor a crescut, odată cu instalarea caniculei, cu circa 20 la sută. Multe dintre cazuri sunt grave: am avut cardiaci care au făcut stopuri cardio-respiratorii şi pacienţi cu accidente vasculare. Un gălăţean de peste 70 de ani s-a prăbuşit şi a decedat”, a precizat dr. Polischi.

Vă reamintim că, sâmbătă seara, un bărbat a ieşit dintr-un bar, a căzut şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean. A murit în scurt timp. Un alt bărbat de 62 de ani şi-a pierdut viaţa în weekend în timp ce se plimba printr-un magazin dotat cu aer condiţionat. Nu doar căldura şi frigul ucid, ci şi trecerea bruscă de la o temperatură extremă la alta. 

După luni bune de frig şi ceaţă,  în care ne-am dorit mai mult decât orice să vină vara, acum nu putem decât să sperăm că îi vom supravieţui. 

Puncte de prim ajutor pe timp de caniculă

Începând de astăzi, Serviciul de Asistenţă Medicală al Municipiul Galaţi organizează şase puncte de prim ajutor pentru gălăţenii pe care se simt toropiţi de căldură. Detalii ne-a oferit şefa Serviciului, dr. Costinela Georgescu.

„Punctele vor fi deschise la Potcoava, la magazinului Winmarkt (Modern), la magazinele Billa 1 şi Billa 2, în faţa Palatului Telefoanelor Romtelecom şi în Piaţa Mare, în faţa farmaciei de la intersecţia străzilor Tecuci şi Traian”, ne spune dr. Georgescu.

Fiecare punct de prim ajutor va fi deservit de două asistente medicale care le vor oferi apă potabilă celor care au nevoie. De asemenea, asistentele pot acorda primul ajutor şi chema ambulanţa, dacă acest lucru se impune.

Programul de lucru: 9,00 – 11,00 şi 15,00 – 18,00.

Citit 1612 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.