Oierii-terorişti de la Frumuşiţa recidivează. Au răpit un cioban din Brăila!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Oierii-terorişti de la Frumuşiţa recidivează. Au răpit un cioban din Brăila!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai recentă ispravă a unuia dintre proprietarii de turme din Frumuşiţa s-a consumat la Brăila, unde şi-a sechestrat un fost angajat


Zvonurile potrivit cărora fraţii Enache din Frumuşiţa, cei mai mari proprietari de turme din zonă, şi-ar recruta şi trata ciobanii de la stână la limita sclaviei prind tot mai mult contur. După ce, în ultimii trei ani, patru paznici de la animale au decedat în împrejurări bizare, zilele trecute, un cioban care a încercat să-şi câştige libertatea a avut de înfruntat furia unuia dintre fraţi, Sorin Enache, de 28 de ani.

Luat cu japca de pe stradă

R.M., de 24 de ani, din municipiul Galaţi, lucrase, până nu demult, ca cioban la turmele fraţilor Enache din Frumuşiţa. Din câte se pare, oierul se săturase de traiul pe care îl îndura la stână. Dormea într-o cocioabă dărăpănată din pământ, nu primea mâncare cu zilele, iar de bani nici nu se punea problema. Tânărul a plecat de la stână, dar pe urmele lui au ajuns Sorin Enache şi doi amici ai acestuia. L-au încolţit în apropierea Penitenciarului Brăila şi l-au obligat să intre în maşină, după care au demarat în trombă spre Galaţi.

Sesizaţi de un prieten cu care se afla R.M. în momentul în care a fost luat pe sus, poliţiştii brăileni au demarat de urgenţă cercetările şi, împreună cu colegii de la Galaţi, au reuşit să dea de urma lui Enache şi a unuia dintre complici, un tânăr de 22 de ani, care avuseseră intenţia de a-l obliga pe R.M. să lucreze în continuare la stână.

"În urma probelor administrate, autorii au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila. Instanţa de judecată a respins însă propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi a decis cercetarea acestora în stare de libertate", ne-a declarat Camelia Bucur, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Aceasta nu este singura problemă cu legea pe care o au fraţii Enache. După ce ani de zile i-au adus la disperare pe proprietarii de culturi, pe plantaţiile cărora au intrat frecvent cu animalele şi au terorizat întreaga comunitate, Valerică şi Neculai au fost acuzaţi oficial, la finele lunii iunie, de distrugere. Reclamaţia a venit în urma unui conflict violent pe care ei şi oamenii lor l-au avut cu nişte paznici ai unei asociaţii agricole. Loviţi şi ameninţaţi, aceştia din urmă s-au temut însă să facă plângere.

 

Citit 2842 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2012 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.