Oierii-terorişti de la Frumuşiţa recidivează. Au răpit un cioban din Brăila!

Oierii-terorişti de la Frumuşiţa recidivează. Au răpit un cioban din Brăila!

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Cea mai recentă ispravă a unuia dintre proprietarii de turme din Frumuşiţa s-a consumat la Brăila, unde şi-a sechestrat un fost angajat


Zvonurile potrivit cărora fraţii Enache din Frumuşiţa, cei mai mari proprietari de turme din zonă, şi-ar recruta şi trata ciobanii de la stână la limita sclaviei prind tot mai mult contur. După ce, în ultimii trei ani, patru paznici de la animale au decedat în împrejurări bizare, zilele trecute, un cioban care a încercat să-şi câştige libertatea a avut de înfruntat furia unuia dintre fraţi, Sorin Enache, de 28 de ani.
Luat cu japca de pe stradă
R.M., de 24 de ani, din municipiul Galaţi, lucrase, până nu demult, ca cioban la turmele fraţilor Enache din Frumuşiţa. Din câte se pare, oierul se săturase de traiul pe care îl îndura la stână. Dormea într-o cocioabă dărăpănată din pământ, nu primea mâncare cu zilele, iar de bani nici nu se punea problema. Tânărul a plecat de la stână, dar pe urmele lui au ajuns Sorin Enache şi doi amici ai acestuia. L-au încolţit în apropierea Penitenciarului Brăila şi l-au obligat să intre în maşină, după care au demarat în trombă spre Galaţi.
Sesizaţi de un prieten cu care se afla R.M. în momentul în care a fost luat pe sus, poliţiştii brăileni au demarat de urgenţă cercetările şi, împreună cu colegii de la Galaţi, au reuşit să dea de urma lui Enache şi a unuia dintre complici, un tânăr de 22 de ani, care avuseseră intenţia de a-l obliga pe R.M. să lucreze în continuare la stână.
"În urma probelor administrate, autorii au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila. Instanţa de judecată a respins însă propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi a decis cercetarea acestora în stare de libertate", ne-a declarat Camelia Bucur, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Aceasta nu este singura problemă cu legea pe care o au fraţii Enache. După ce ani de zile i-au adus la disperare pe proprietarii de culturi, pe plantaţiile cărora au intrat frecvent cu animalele şi au terorizat întreaga comunitate, Valerică şi Neculai au fost acuzaţi oficial, la finele lunii iunie, de distrugere. Reclamaţia a venit în urma unui conflict violent pe care ei şi oamenii lor l-au avut cu nişte paznici ai unei asociaţii agricole. Loviţi şi ameninţaţi, aceştia din urmă s-au temut însă să facă plângere.

 

Citit 2546 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2012 18:25

4 comentarii

 • postat de jiji Vineri, 10 August 2012 08:57 Link la comentariu
  0
  0

  Ar trebui scoasa din lege notiuniunile de cercetare in stare de libertate si pedepsele cu suspendare pentru infractiunile comise cu intentie.
  Nu frate, ai furat, ai batut, ai violat, ai sechestrat, ai omorat, ai circulat baut cu masina, ai fugit de la locul accidentului, ai vandut droguri, ai distrus, ai luat spaga, etc, atunci stai la bulau pana esti condamnat si stai la zdup dupa aceea.

  Raportează
 • postat de Cristian Joi, 09 August 2012 20:51 Link la comentariu
  0
  0

  Cum sa le dea drumul? Mai ales ca sunt recidivisti, nu sunt la prima problema cu legea. Ce fel de judecator e ala? Vorba celui care a comentat inainte, de ce nu dati numele judecatorului? El nu e persoana publica? Nu trebuie sa-si asume deciziile?

  Raportează
 • postat de flo Joi, 09 August 2012 09:38 Link la comentariu
  0
  0

  Poate aflati si numele judecatorului (judecatorilor), care au dispus eliberarea acestor toparlani-papuasi de frumusita!! Asta ca sa vada toata lumea ce judecatori avem, care dispun eliberarea unor teroristi, ca asa ii putem numi pe cei ce rapesc in plina strada, dar altfel disp[un arestarea unora care au furat un covrig!!!

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Joi, 09 August 2012 03:51 Link la comentariu
  0
  0

  Eu le-as arde talpile si palmele! Sa se mai invete minte sa faca asemenea primitivisme! Problemele extreme cer rezolvari pe masura! Iar LEGEA... e de partea BANULUI! Ai zis JUSTITIE ai TRAS APA! HA HA HA
  MAI UN TEREN MAI UN PAMANT! HA HA!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.