Bărbatul ars cu oţel încins a pierdut lupta cu viaţa
Foto: Sursă foto: Facebook

Bărbatul ars cu oţel încins a pierdut lupta cu viaţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cristinel Silivestru (43 de ani), turnătorul care în dimineaţa zilei de 3 august a fost grav rănit în urma unui accident de muncă la SC Turnarom, a murit în ciuda eforturilor medicilor de la Spitalul de Arşi din Bucureşti. După ce o cantitate importantă de oţel topit s-a revărsat asupra lui dintr-un cuptor, muncitorul a fost iniţial transportat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Deoarece inventarul leziunilor a relevat că victima avea peste 80 la sută din suprafaţa corpului afectată cu arsuri de gradele II, III şi IV, medicii au decis transferarea de urgenţă, în aceeaşi zi, la Clinica de Arşi din Capitală. În urma unei intervenţii chirurgicale la care a fost supus luni, Cristinel Silivestru a pierdut lupta cu viaţa.
Ancheta, demarată într-o primă fază de o comisie de securitate în muncă din cadrul SC Turnarom, va fi preluată de instituţiile statului. "Având în vedere că a survenit decesul victimei, cercetările în acest caz vor fi preluate de ITM şi Poliţie. Vom încerca să stabilim dacă au fost respectate normele de protecţie a muncii şi care au fost circumstanţele care au condus la producerea evenimentului", a declarat Ionel Petrea, inspectorul şef al ITM Galaţi.
Cristinel Silivestru era căsătorit şi avea doi copii.

Citit 2692 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2012 14:37

8 comentarii

 • postat de nu uitati copiii
  Joi, 09 August 2012 14:43
  "În urma unei intervenţii chirurgicale la care a fost supus luni, Cristinel Silivestru a pierdut lupta cu viaţa."
  --------------------------------------
  Dumnezeu sa-l odihneasca!
  -------------------------------------
  Nu cred ca "in urma" interventiei chirurgicale ci "dupa" un efort medical cu sanse aproape nule de reusita.
  Decesul nu se datoreaza interventiei chirurgicale cum s-ar intelege din formulare.
  In astfel de cazuri, pielea si tesuturile sint atat de grav afectate incat pierderea de plasma sangvina si dezechilibrarea fiziologica nu pot fi compensate prin mijloace medicale, intervine blocajul renal si difuzarea toxinelor catre toate organele, ne mai fiind eliminate.
  Supravietuirea este extrem de rara si se datoreaza factorului determinant, miracolul divin care este corpul uman.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Undercover
  Joi, 09 August 2012 10:57
  Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l ierte!
  1
  0
  Raportează
 • postat de vadim
  Joi, 09 August 2012 09:20
  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace dupa o viata in care a prestat o munca periculoasa ca sa-si intretina familia!Lucrez in bransa si am vazut multe astfel de cazuri si am vazut cum majoritatea se musamalizeaza in favoarea patronilor si sunt scoase victimele vinovate!De fapt cauzele principale sunt lipsa investitiilor in utilaje si echipamente moderne pt ca patronii care detin astfel de afaceri nu sunt pusi decat pe capatuiala lor lasand pe ultimul loc conditiile de munca si de viata ale muncitorilor!Ce se intampla acum in Arcelor Mittal este cel mai bun exemplu de dezmat economic si social cand sectii intregi sunt vandute la fier vechi,mii de oameni impinsi spre poarta precum oile la strunga ,mii de familii fara nici un viitor si o societate de tip mafiot in care politicienii si sindicatele tac si mai mananca si ei cat pot de pe starvul numit SIDEX si dupa cate vad si o presa aservita acelorasi interese avand in vedere ca tace la fel de chitic!Rusine sa ne fie la toata aceasta generatie de lasi!
  0
  0
  Raportează
 • postat de caddy
  Joi, 09 August 2012 09:04
  trist si cumplit :( DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de muncitor
  Miercuri, 08 August 2012 23:24
  Dumnezeu sa il ierte! familiei si celor dragi sa le dea dumnezeu putere!
  Firmele private isi bat joc. Omul e foarte bun cat munceste. Nu conteaza cum, treaba sa mearga. Daca se intampla un accident nimeni nu e de gasit, nimeni nu raspunde mortul e vinovat. Nu sunt probe, nu sut martori, muncitorii sunt amenintati ca nu ii mai primeste la munca si ca o sa aiba ei grija sa plece cu aviz astfel incat nimeni sa nu ii mai dea de munca etc. Peste tot se pun camere de luat vederi de ce in astfel de sectoare nu? Nu raspunde nimeni. Nu s-a respectat procedura si gata. Se finalieaza cercetarea cu mortul e vinovat. Sa nu li se mai dea autorizatie la firme daca nu au intreaga documentatie de protectia muncii si daca nu se filmeaza 24 din 24 procesul tehnologic. In tari civilizate asa se intampla. Se filmeaza si cum bei apa. La un accident se vede daca te- ai grabit, daca ai primit vreun ordin, daca a apasat altcineva pe un buton etc.
  Nu se vrea sa fie ordine asta e adevarul!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sacrificat pe unul din locurile de muncă periculoase pentru un pumn de bani de la patroni români hrăpăreți,imorali fără de Dumnezeu!!!
  Miercuri, 08 August 2012 19:06
  Păcat,cu 80% arsuri de metal incandescent nu ai nici-o șansă. Cum de a ajuns cu o suprafață așa de mare de arsură pe corp? Ce,a intrat în oala topitoriei să facă baie? Acolo a fost o explozie sigur. Au fost accidente și la oțelării în combinat dar niciodată cu așa mare suprafață atinsă,chit că aveau și haine de protecție din piele cu combinezoane anticalorice.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sorin
  Miercuri, 08 August 2012 18:22
  dumnezeul sa-l ierte.fie ca acest accident sa deschida ochii la institutiile statului care se ocupa cu protectia muncii sa ia masurile necesare in vederea evitarii pe viitor a acestor tragedii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Miercuri, 08 August 2012 14:51
  Păcat! Dumnezeu sa-l odihneasca si sa dea putere familiei sa treaca peste aceasta tragedie!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.