Clădire spulberată cu ciocanele, pe Traian, colţ cu Vultur

Clădire spulberată cu ciocanele, pe Traian, colţ cu Vultur
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă am scris în repetate rânduri şi chiar am alertat Poliţia Locală pentru a interveni în cazul clădirii istorice de la intersecţia străzilor Traian şi Vultur, care este dărâmată şi vândută, cărămidă cu cărămidă, jaful nu s-a oprit. Până la finele săptămânii trecute, din întreaga casă mai rămăsese în picioare doar frontonul pe care scria „Alexandru Arghirescu, 1927”.

Sub ciocanele grele ale celor care strâng cărămida, a căzut şi această ultimă parte importantă a clădirii. Acum, stâlpii de susţinere zac prăbuşiţi, iar pereţii anexelor casei se subţiază cu fiecare oră care trece. Ieri, în jurul orei 13.00, se demola fără jenă şi fără frică de poliţişti. Evident, şi fără măsuri de siguranţă, care să îi ferească pe trecători de pericolul unei prăbuşiri piatră.

Dacă nimeni nu intervine, orice urmă de clădire va dispărea de la numărul 194 al străzii Traian, până la finele acestei săptămâni. Este evident, deci, că avem printre noi gălăţeni care pot încălca nestingheriţi legea, fără să tragă ponoasele.

După părerea noastră, cei care au demolat fără autorizaţie trebuie aspru pedepsiţi. E şi singura măsură pe care o mai pot lua autorităţile care au asistat pasive la demolare.

Citit 1621 ori Ultima modificare Duminică, 19 August 2012 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.