Problemele persistă la Trecere Bac
Foto: Foto: Bogan Codrescu

Problemele persistă la Trecere Bac
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce a restricţionat accesul autocarelor cu garda joasă pe bacuri din cauza dificultăţilor la îmbarcare cauzate de nivelul scăzut al Dunării, operatorul gălăţean Navrom Bac a extins restricţia şi pentru unele TIR-uri. "Nu urcă pe bacuri TIR-urile care nu au garda la sol ridicată", a declarat, duminică, şeful de flotă al societăţii, Marian Pandele.

Explicaţia este aceea că nivelul fluviului a scăzut atât de mult, încât coborârea pe pasarelele de îmbarcare, până la platforma bacului, a autovehiculelor lungi cu garda joasă a devenit imposibilă.

Îmbarcarea şi debarcarea nu sunt lipsite de riscuri nici pentru vehiculele care pot urca pe bacuri. Din cauza unghiului dificil, acestea "patinează" pe pasarele din metal şi, ca să le uşureze urcarea şi coborârea, lucrătorii Navrom Bac au aruncat nisip pe căile de acces.

Între timp, nivelul Dunărea a încetat să mai scadă. Duminică, fluviul măsura la Galaţi 63 de centimetri şi era în staţionare. Nivelul rămâne, însă, unul periculos. Din cauza pragurilor scoase la suprafaţă de apele mici, bacurile continuă să facă un ocol de câteva sute de metri, până în dreptul Turnului de televiziune, ceea ce face ca durata unei traversări să fie dublă.

Citit 2962 ori Ultima modificare Duminică, 02 Septembrie 2012 22:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.