Traficul de coşmar din Micro 19 se va înrăutăţi după începerea şcolii
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Traficul de coşmar din Micro 19 se va înrăutăţi după începerea şcolii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contrar promisiunilor autorităţilor, strada Oţelarilor nu se va deschide prea curând, astfel că traficul aglomerat de după începerea şcolii va paraliza pur şi simplu Micro 19


Şoferi gălăţeni, pregătiţi-vă pentru adevăratul calvar: peste zece zile veţi duce dorul traficul de acum din Micro 19, şi aşa gâtuit de lucrările care au loc în zonă.

Strada Oţelarilor rămâne închisă

"Nu, dom'le, cum să se deschidă? Nu vedeţi cât mai e de lucru?", ne-a spus ieri un muncitor, angajat al Tancrad, care lucra de zor la capătul străzii Oţelarilor. Imaginile de la faţa locului par să confirme spusele muncitorului. Strada e încă acoperită de munţi de pământ, intrarea este blocată cu ţevi imense la capătul de la Poştă, iar utilaje de mare capacitate găuresc încontinuu asfaltul. Chiar dacă se lucrează "în draci", e greu de crezut că pe aici vor putea să circule maşini în această toamnă. "Încă se lucrează, strada Oţelarilor nu va fi redată circulaţiei până la începerea şcolii. În momentul în care vom avea OK-ul din partea constructorului vom redeschide strada, însă nu putem avansa, în acest moment, vreun termen", este explicaţia Biroului de Presă al Primăriei Galaţi. Asta deşi pe site-ul instituţiei încă se poate găsi anunţul care-i informa pe gălăţeni cu privire la restricţiile de circulaţie de pe perioada verii. "...pentru desfăşurarea lucrărilor de modernizare a străzii Oţelarilor şi a străzii Stadionului, în perioada 02.05.2012 - 01.09.2012 vor fi modificate traseele de microbuze şi autobuze...", se arată pe site-ul administraţiei locale. Traseele de microbuze şi autobuze nu au revenit la normal, ca întreg traficul din zonă, de altfel, pentru simplul motiv că Strada Oţelarilor e în continuare blocată. Este evident că cei care au decis atunci devierile de traseu au avut în vedere o revenire la normal înainte de începerea şcolii, tocmai pentru a se evita ambuteiajele pe strada Brăilei. Din păcate, revenirea este imposibilă.

De pe 17 septembrie începe distracţia

Consecinţa nu e greu de dedus. În continuare, toţi cei care vin şi pleacă din Micro 19 trebuie să folosească strada Brăilei. Aşadar, după începerea şcolii, în orele de vârf va fi de două ori mai multă aglomeraţie faţă de ceea ce se întâmplă acum. "Pentru a ajunge în Centru foloseam Oţelarilor şi Faleza. De când s-a închis, am mers pe Brăilei, dar, pe porţiunea până la McDonald's, care se parcurge în două-trei minute, fac acum şi un sfert de oră. E greu, dar mă gândesc şi la cei care ies de la Parma, că stau la cozi şi zece minute ca să intre în Brăilei. Ce să mai spun, e un coşmar. Deja am testat o altă variantă, să merg pe Centură şi să ajung la Ultimul Leu prin Ţiglina III. E mult mai bine, chiar dacă e ceva mai mare distanţa. Probabil că după 15 septembrie voi circula doar pe acolo", ne-a declarat un şofer care locuieşte în Micro 20.

Citit 2951 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2012 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.