Cazul fetei găsite moartă în maşină - Procurorii exclud varianta crimei

Cazul fetei găsite moartă în maşină - Procurorii exclud varianta crimei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Moldoveanca şi tânărul care o însoţea au fost intoxicaţi cu o substanţă încă necunoscută * Ea venise la Galaţi pentru a susţine corigenţele * Conducerea liceului este şocată, deoarece adolescenta era cunoscută ca fiind una dintre cele mai cuminţi din internatul şcolii

Cazul fetei de 17 ani, Mariana Ichim, descoperită decedată într-un autoturism a şocat întreg oraşul. Deocamdată anchetatorii nu au prea multe detalii, deoarece singurul martor care ar putea spune ce s-a întâmplat era în stare de şoc, intoxicat fiind cu o substanţă necunoscută, deci nu a putut fi interogat. Deoarece în buzunarul fetei s-a descoperit un card de acces în internatul de la Colegiul Tehnic „Paul Dimo” (Energetic), poliţiştii au aflat că era eleva acestui liceu.

Ce declară anchetatorii

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi care exclud pentru moment ipoteza unei crime. „Nu rezultă cu certitudine care este cauza morţii. Probele biologice prelevate de la cadavru şi de prietenul ei au fost trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală, deoarece nu ne-am putut da seama în laboratorul de la Galaţi despre ce substanţă este vorba. Ca urmare, probele biologice au ieşit negative după primele analize, dar aici nu avem un laborator specializat în acest sens. Prietenul este sub tratament medical şi imediat ce va putea da relaţii vom afla mai multe despre motivul pentru care erau acolo şi ce s-a întâmplat exact. Şi el este intoxicat cu o substanţă, dar, la fel ca şi în cazul fetei, nu se ştie despre ce este vorba. El nu realizează încă ce s-a întâmplat şi întreabă în permanenţă dacă fata este bine. Momentan, nu se confirmă ipoteza crimei. De asemenea, se fac cercetări pentru a se afla dacă a fost sau nu şi un contact sexual între cei doi, pe fondul consumului de droguri”, ne-a declarat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

„Nu ne putem reveni”

Profesorii de la Energetic sunt şi ei în stare de şoc, mai ales că Mariana Ichim era cunoscută ca fiind o elevă cuminte şi necăjită, cu ambii părinţi plecaţi în străinătate. „Mi se rupe sufletul de ea. A fost un copil chinuit, nevoită de timpuriu să-şi poarte singură de grijă. Era cuminte. Am discutat cu doamnele pedagoge şi cu diriginta ei şi mi-au spus că nu le-a creat niciodată nici cea mai mică problemă disciplinară. Avem nişte caiete unde pedagogii din cămin notează problemele pe care le fac elevii interni. La Mariana Ichim, foaia este albă. Nu a fost prinsă niciodată măcar fumând o ţigară. De aceea, nu ne putem reveni, e şocant că a ajuns să consume ceva pur şi simplu din joacă. Era o fată mărunţică şi subţirică, probabil trupul ei n-a rezistat substanţei…”, ne povesteşte directoarea colegiului, Olimpia Niţă.

Tot de la directoare am aflat că fata era aşteptată la liceu să dea o reexaminare la fizică: „Era în clasa a IX-a, venise la Galaţi să-şi dea corigenţele şi să se asigure că o vom caza în continuare în cămin. „Astăzi (n. r. - ieri) o aşteptam să dea o reexaminare la fizică şi nu ştiau profesorii de ce nu a venit…”, spune vădit tulburată directoarea.

Prietenul, anchetat de poliţişti

„Poliţia a adus la Unitatea Primire Urgenţe un tânăr în vârstă de 20 de ani care, din cauza stării deteriorate în care se afla, nu suporta un interogatoriu. Pacientul a fost ţinut în Camera de supraveghere de aseară (miercuri, n.r.) şi până astăzi dimineaţă (joi, n.r.), când starea sa a devenit mai bună. El a fost preluat de un echipaj al Poliţiei”, a explicat dr. Angel Trifan, medic-şef al Compartimentului UPU-SMURD.

Probabil declaraţiile tânărului şi rezultatele analizelor de la Bucureşti vor face lumină în cazul acestei morţi suspecte. Chiar dacă procurorii exclud varianta crimei, datele sunt terifiante. După toate aparenţele, cei doi au consumat cine ştie ce substanţă şi ceea ce credeau că e doar o joacă a avut un deznodământ  tragic. Nesupravegheaţi de părinţi, chiar şi adolescenţii cuminţi pot cădea victime consumului de substanţe halucinogene care le pot fi fatale.

 

Roxana Artene Penciu, Teodora Miron, Remus Basalic

Citit 4329 ori Ultima modificare Vineri, 07 Septembrie 2012 09:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.