Controale la centurile de siguranţă şi la scaunele pentru copii

Controale la centurile de siguranţă şi la scaunele pentru copii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de astăzi, 10 septembrie, şi până duminică, echipajele Poliţiei Rutiere vor fi pe străzi în număr sporit în cadrul unei acţiuni TISPOL care urmăreşte identificarea persoanelor care circulă cu autoturismele fără a purta centuri de siguranţă. Potrivit subinsp. Iulian Matei, vizaţi vor fi deopotrivă conducătorii auto cât şi pasagerii, aceştia riscând, în cazul în care vor fi prinşi, să plătească amenzi în cote egale. Legislaţia prevede drept sancţiune pentru nepurtarea centurii o amendă cuprinsă între 140 şi 210 lei, cu diferenţa pentru şoferi că aceştia sunt pasibili şi de o penalizare cu două puncte.

În paralel, vor fi verificaţi şi conducătorii auto care transportă cu maşina copii cu vârste mai mici de trei ani. "Aceştia sunt obligaţi să asigure transportul minorilor mai mici de trei ani cu scaune speciale care se montează în maşină. Cei care nu deţin  astfel de dispozitive sunt pasibili de o amendă al cărei cuantum este cuprins între 630 şi 1.400 de lei", completează subinsp. Matei.

Precedenta acţiune TISPOL, desfăşurată pe viteză, s-a soldat la Galaţi cu aplicarea a peste 700 de sancţiuni contravenţionale şi suspendarea câtorva zeci de permise.

Citit 1710 ori Ultima modificare Duminică, 09 Septembrie 2012 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.