Razii în băncile şi casele de schimb din Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de luni, 16 februarie, şi poliţiştii gălăţeni au declanşat o acţiune de verificare a instituţiilor financiar-bancare, a caselor de amanet şi schimb valutar, pe linia respectării Legii privind paza bunurilor.

Au fost verificate opt unităţi financiar-bancare şi 18 case de amanet şi schimb valutar, în urma controalelor efectuate fiind date 19 sancţiuni în valoare de 16.500 lei.

Principalele probleme constatate de poliţişti au fost legate de nerespectarea prevederilor legale privind protecţia caselor de schimb valutar cu subsistem de antiefracţie, supraveghere video şi control acces; nerespectarea prevederilor legale privind obligativitatea existenţei sertarului cu preluare indirectă a valorilor; neprotejarea ghişeelor cu geam antiglonţ; neasigurarea corespunzătoare a caselor de bani şi nerespectarea prevederilor legale privind transportul valorilor monetare.

Controalele poliţiştilor au avut în vedere şi instruirea personalul de pază aflat în serviciu, în vederea creşterii vigilenţei şi capacităţii de reacţie acestuia, precum şi a personalului care derulează operaţiuni cu numerar, pentru respectarea procedurilor legale de manipulare, depozitare şi transport al  valorilor monetare. Poliţiştii vor continua verificările şi în perioada următoare, urmând a sancţiona toate unităţile care încalcă prevederile legale în domeniu.

Citit 1362 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.