Noi negocieri bat la uşa combinatului ArcelorMittal Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai e multă vreme, iar sindicatele şi patronatul ArcelorMittal Galaţi se vor întâlni din nou pentru negocieri, aşa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă semnat între cele două părţi la sfârşitul anului trecut. Sfârşitul lunii martie sau începutul lui aprilie ar putea însemna pentru cei de la Combinat noi tensiuni în ceea ce priveşte discuţiile legate de salariile siderurgiştilor.

"Din informaţiile pe care le deţinem, situaţia economică a combinatului nu s-a modificat semnificativ în ultimele luni, deşi există date că producţia ar fi crescut în ultima vreme. Ţinând cont de aceste aspecte, nu am formulat nişte principii clare, nişte solicitări exacte pe care să le înaintăm administraţiei combinatului la negocierile trimestriale ce vor trebui iniţiate peste mai bine de o lună. Vă pot spune însă că, săptămâna viitoare, marţi, vom avea o întâlnire cu cei din administraţie şi vom încerca să vedem care este viziunea lor referitoare la situaţia salariaţilor, şi  alte câteva aspecte", ne-a declarat Adrian Adăscăliţei, liderul FSS Metarom de la ArcelorMittal Galaţi.

Acesta a ţinut să precizeze că în unităţile ArcelorMittal din toată Europa există o nemulţumire a sindicatelor în ce priveşte decizia companiei de a bloca salariile în 2009, însă depăşirea crizei şi apariţia unei creşteri economice ar trebui să-i determine pe oficialii ArcelorMital să revină asupra acestei decizii.

Dacă FSS Metarom nu şi-a trasat deocamdată obiective clare pentru aceste negocieri, nici la al doilea  mare sindicat de pe platforma siderurgică (Solidaritatea) apele nu sunt mai limpezi. Liderul acestui sindicat, Gheorghe Tiber, se află în plin conflict cu gruparea condusă de către Ilinca Diaconu.

Cu toate acestea, Tiber a declarat într-o conferinţă de presă, că există semnale clare  că în ultima vreme a crescut producţia, iar acest lucru nu înseamnă altceva decât că ArcelorMittal ar trebui să ţină cont de cererile sindicaliştilor la noua rundă de negocieri.

Citit 954 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.