Pompierii gălăţeni, la ceas aniversar
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Pompierii gălăţeni, la ceas aniversar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare an pe 13 septembrie, pompierii sărbătoresc de ziua lor. La Galaţi, aniversarea va debuta cu „Ziua porţilor deschise” la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Toţi gălăţenii interesaţi de dotările ISU sau de cum se desfăşoară o zi din viaţa unui pompier pot vizita astăzi, începând cu ora 9.00, sediul inspectoratului. „Sunt aşteptaţi atât elevii şi studenţii, cât şi toţi ceilalţi gălăţeni interesaţi de activitatea noastră. Vom organiza şi două expoziţii, una cu tehnica de intervenţie, iar cealaltă va fi o expoziţie tematică din activitatea inspectoratului. De asemenea, gălăţenii pot participa şi la un exerciţiu demonstrativ, care va avea loc în curtea unităţii”, ne-a informat căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Tot în curtea unităţii va avea loc şi un concert susţinut de fanfara Centrului Cultural "Dunărea de Jos".

Începând cu ora 13.00, activităţile dedicate Zilei pompierilor se vor muta la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, unde vor avea loc şi înaintările în grad.

Ziua pompierilor este sărbătorită pe 13 septembrie, în amintirea strălucitului episod din istoria naţională, scris cu sângele ostaşilor din Compania de pompieri a Capitalei care, în urmă cu 164 de ani, avându-l în frunte pe căpitanul Pavel Zăgănescu, au luptat până la sacrificiul suprem împotriva invadatorului otoman, venit să înfrângă mişcarea revoluţionară de la 1848.

De ziua lor, le dorim multă putere de muncă şi cât mai puţine intervenţii.

Citit 1263 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Septembrie 2012 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.