Şeful Poliţiei, despre posturile comunale: "De la reînfiinţare, semnalele sunt pozitive"

Şeful Poliţiei, despre posturile comunale: "De la reînfiinţare, semnalele sunt pozitive"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La două săptâmâni de când posturile de poliţie desfiinţate anul trecut au fost repuse în funcţiune, comisarul Dănuţ Lefter apreciază ca benefică măsura readucerii poliţiştilor în sate şi comune. În sprijinul aceste aprecieri, şeful IPJ aduce o serie de cifre care demonstrează că prezenţa agenţilor mai aproape de săteni a dus, cel puţin deocamdată, la o scădere a numărului de infracţiuni şi la un timp mai bun de reacţie a agenţilor la apelurile primite pe 112.

"În perioada 1-12 august, cu o lună înainte de reînfiinţarea posturilor, au fost sesizate  54 de furturi, iar în perioada 1-12 septembrie s-au înregistrat 45. La tâlhării avem sesizată una în august şi niciuna în septembrie. Ca timp de răspuns la apelurile 112, faţă de 137 de apeluri, la care s-a acţionat în 10 minute, în luna septembrie s-a acţionat la 193 de apeluri până în 10 minute, astfel că avem un procent de creştere şi eficienţă de 41 la sută", comentează comisarul Lefter.

Şeful Poliţiei gălăţene recunoaşte că mai sunt unele probleme legate de infrastructura unor sedii de posturi comunale, aspecte pe care speră că le va remedia cu ajutorul autorităţilor locale. "Voi evalua toate posturile, începând cu zona Tecuciului, pentru că acolo, la Gohor, se va inaugura noul sediu pus la dispoziţie de primărie. Tot în acea zonă avem Ghidigeniul, unde primăria ne-a sprijinit cu nişte fonduri şi oameni care vor ajuta la reconstrucţia postului. La Oancea, săptămâna viitoare se va finaliza renovarea postului de poliţie, tot cu sprijinul Primăriei", explică şeful IPJ Galaţi.

Citit 1504 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2012 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.