UPDATE Ambulanţă implicată într-un accident la Barcea: Trei persoane au decedat (FOTO - VIDEO)
Foto: Foto - Video: Bogdan Codrescu

UPDATE Ambulanţă implicată într-un accident la Barcea: Trei persoane au decedat (FOTO - VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei persoane au decedat marţi în urma unui accident provocat de o ambulanţă din Iveşti în faţa Primăriei din Barcea. Şoferul ambulanţei şi pacientul preluat din Buceşti au murit la scurt timp după incident. Asistenta a fost transportată de urgenţă la Galaţi, dar, din cauza traumatismelor, a intrat în stop cardiorespirator. Eforturile depuse de personalul Spitalului de Urgenţă au fost zadarnice, femeia pierzând lupta cu viaţa.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că „ambulanţa s-a angajat în depăşirea unui camion. A fost lovită frontal de un alt camion şi proiectată într-un microbuz înmatriculat în Brăila. Din declaraţiile martorilor am aflat că ambulanţa nu folosea semnalele acustice sau luminoase", ne-a explicat Bogdan Carp, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

„Pacientul avea demenţă senilă şi s-a automutilat, îşi tăiase urechea şi trebuia cusut. Şoferul de pe ambulanţă, de 48 de ani, şi asistenta, de 52 de ani, aveau peste 20 de ani vechime şi erau printre oamenii noştri buni. Din păcate, din câte se pare, este vina noastră”, ne-a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi.

Nepotul bărbatului de 82 de ani ne-a spus că era în drum spre bunicul lui, pentru a-l duce la spital. Din păcate s-a întâlnit pe drum cu ambulanţa răsturnată şi astfel a aflat şi de tragedie. Martorii accidentului au fost părtaşi la momente de coşmar. „Şoferul de pe ambulanţă nu a murit pe loc. A venit o doctoriţă să îi acorde primul ajutor, dar nu a reuşit mare lucru, pentru că era prins între fiare. Ne-a cerut lumânare. Probabil simţea că nu mai are mult de trăit. Nu am putut însă să îi aprindem o lumânare pentru că pe jos era combustibil”, ne-au mărturisit cei prezenţi la faţa locului.

În accident a fost implicat şi un TIR, care circula regulamentar dinspre Tecuci spre Galaţi. Exact lângă primăria din Barcea este şi un bar, cu terasă, care, la ora producerii accidentului, era plină de oameni. Din fericire, şoferul TIR-ului a tras dreapta exact în momentul în care a trebuit pentru a evita terasa barului, oprindu-se într-un gard.

La faţa locului a ajuns şi o echipă de la ITM, condusă de Ionel Petrea, care ne-a declarat că se vor face cercetări, incidentul fiind încadrat în categoria accidentelor de muncă.

Acest accident este o consecinţă cumplită a situaţiei create în zona Iveştiului, după ce spitalul din localitate a fost închis în urmă cu un an şi jumătate. După cum puteţi citi pe larg şi în pagina de Medicină din ediţia de miercuri a "Vieţii libere" peste 37.000 de gălăţeni, locuitori ai comunelor din zonă, nu mai au la dispoziţie niciun spital. Acesta este motivul pentru care fiecare caz medical ce putea fi rezolvat la spitalul din localitate trebuie să fie transportat cu ambulanţa la Galaţi sau Tecuci. (Remus Basalic)

 UPDATE ORA 16.35- Asistenta medicală de pe ambulanţa implicată într-un grav accident de circulaţie produs astăzi în comuna gălăţeană Barcea a decedat, deşi medicii de la camera de stabilizare a Spitalului Judeţean Galaţi au încercat să o resusciteze. Informaţia a fost confirmată de către medicul coordonator al SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan. (Tudor Neacşu)


UPDATE ORA 15.50- Medicii gălăţeni fac eforturi pentru salvarea vieţii asistentei de pe ambulanţa implicată într-un grav accident de circulaţie produs marţi, pe raza comunei gălăţene Barcea. "Pacienta este în stare gravă, în stop cardiorespirator. Se încearcă resuscitarea sa", a declarat dr. Angel Trifan, medicul coordonator al SMURD Galaţi.

După producerea accidentului, asistenta care a suferit răni grave a fost preluată de un echipaj al SMURD şi adusă la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi.


UPDATE ORA 15.45 - Reprezentanţii Poliţiei Rutiere fac cercetări în acest caz pentru stabilirea exactă a circumstanţelor în care s-a produs tragedia. Din primele informaţii reiese faptul că accidentul s-a produs după ce şoferul ambulanţei a intrat într-o depăşire.

"Ambulanţa care venea din comuna Lieşti şi se îndrepta către Tecuci s-a angajat în depăşirea unui camion. A fost lovită frontal de un alt camion şi proiectată într-un microbuz înmatriculat în Brăila. În urma producerii accidentului s-au înregistrat trei victime. Este vorba despre cei care se aflau în ambulanţă. Şoferul şi pacientul au decedat în urma impactului, iar asistenta a fost preluată de un echipaj SMURD", a declarat Bogdan Carp, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, care a completat spunând că cercetările continuă în acest caz. (Tudor Neacşu)


UPDATE ORA 14.40 - Circulaţia pe DN 25 Galaţi - Tecuci este deviată la ieşirea din localitatea Umbrăreşti, autovehiculele fiind direcţionate spre Condrea.


UPDATE ORA 14.00 - "Ambulanţierul şi un pacient de 82 de ani care se afla în ambulanţă în momentul producerii accidentului au decedat. Asistenta a intrat în comă având, din informaţiile pe care le deţin în acest moment, o fractură deschisă a unui membru inferior", a declarat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi. Acesta a mai spus că nu are detalii despre motivele care au dus la producerea acestui grav accident. (Tudor Neacşu)


O ambulanţă a fost implicată, astăzi, într-un grav accident rutier în comuna Barcea. Conform surselor noastre, două persoane aflate în ambulanţă au decedat, o a treia fiind în stare critică. Alte trei persoane sunt prinse între fiarele autoturismelor implicate în accident.

Citit 10742 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2012 23:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.