Circul de la Solidaritatea se mută în instanţă

Circul de la Solidaritatea se mută în instanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conflictul dintre foştii tovarăşi de arme de la Sindicatul Siderurgiştilor Solidaritatea se mută în instanţă. Ambele părţi încearcă să câştige dreptatea absolută, iar pentru asta au nevoie de decizii emise de către instanţele de judecată.

Zilele trecute, atât gruparea Tiber cât şi gruparea Diaconu (foto) au înaintat Judecătoriei Galaţi câte un dosar prin care primii cer ca instanţa să ia act de modificările aparatului de conducere, iar ceilalţi solicită o hotărâre judecătorească menită să legalizeze modificarea statutului şi alegerea unei noi conduceri.

Mai iute de mână a fost Gheorghe Tiber, care a depus primul această solicitare. Cei care susţin că Tiber ar trebui mazilit au aflat despre acest document cu două zile în urmă, în timp ce încercau să înscrie la instanţă propria cerere.

Ieri, la Judecătorie, în cadrul unei şedinţe ce s-a petrecut în sală de consiliu, Ilinca Diaconu dar şi ceilalţi membri excluşi de către Tiber au formulat însă cereri de intervenţie în nume propriu, urmând ca peste o săptămână să se discute în faţa judecătorului fondul acestor solicitări.

Aşadar, cum era de aşteptat atunci când vorbim despre Gheorghe Tiber, războiul capătă valenţe juridice şi e puţin probabil să se încheie printr-o singură sentinţă.

După ce au trecut pe la Palatul de Justiţie şi au cerut instanţei să intervină în nume propriu în acel dosar, Ilinca Diaconu şi susţinătorii săi au organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia au povestit cele întâmplate la instanţă şi l-au acuzat din nou pe Tiber de faptul că a jefuit sistematic sindicatul şi a călcat în picioare idealurile pentru care sindicatul Solidaritatea a fost înfiinţat.

"Este un abuz căruia Tiber încearcă să îi dea o valoare legală. Demersul pe care l-a făcut este tipic pentru el şi spun asta pentru că noi am aflat întâmplător de acest dosar pe care îl înaintase Judecătoriei. El se joacă şi cu noi şi cu legea, dar nu va avea de câştigat. Constatăm acum că am fost manipulaţi şi înşelaţi şi ne dăm seama că Tiber încearcă să încurce iţele la fel cum a făcut peste tot pe unde a trecut: pe la ProDemocraţia, pe la baroul ilegal al lui Bota... Nu va reuşi însă de această dată", a susţinut Ilinca Diaconu, care a prezentat în conferinţa de presă documente despre care a spus că sunt grăitoare în ce priveşte abuzurile făcute de către fostul ei partener de la conducerea sindicatului.

Mai exact, aceasta a prezentat un contract de prestări-servicii semnat între sindicat şi Tiberius Imperial Consulting (o firmă ce aparţine lui Tiber), despre care a spus că a fost modificat abuziv şi ilegal şi a reiterat acuzele referitoare la faptul că acesta ar fi luat fără drept bani şi bunuri ce aparţin sindicatului.

În replică, Tiber a susţinut că acel contract este unul perfect legal, cu care Ilinca Diaconu a fost de acord la data semnării şi că toate aceste încercări sunt sortite eşecului atâta vreme cât ştie exact că legea şi dreptatea sunt de partea sa.

Mai mult, Tiber a mai spus că a depus deja o plângere penală împotriva foştilor săi parteneri, acuzaţia fiind de fals în declaraţii, în acte private şi publice şi că urmează să mai depună două astfel de plângeri, pentru uzurparea de calităţi oficiale şi exercitarea fără drept a unei activităţi.

Citit 1156 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.