Mafia fierului vechi şi-a reglat conturile pe DN 25 (GALERIE FOTO)

Mafia fierului vechi şi-a reglat conturile pe DN 25 (GALERIE FOTO)
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
  • Un tânăr de 35 de ani din satul Buceşti, comuna Iveşti, a fost ucis pe DN 25, după ce maşina în care se afla a fost oprită în trafic de mai mulţi indivizi înarmaţi * Alte două victime, aflate în Spitalul de la Tecuci, indică drept responsabile de măcel două figuri cunoscute în mediul afacerilor ilegale cu fier vechi

Conflictul deosebit de violent s-a petrecut în noaptea de luni spre marţi, în centrul comunei Umbrăreşti. Mai mulţi localnici, treziţi de zgomote, au apucat să vadă cum o coloană imensă de maşini din care răzbăteau împuşcături se deplasa în viteză pe DN 25. "Era hărmălaie, cred că avea cel puţin 50 de metri rândul de maşini. Trăgeau în mers, nu ştiu pe cine urmăreau", ne-au spus două localnice din Umbrăreşti, martore la întreaga scenă.

În câteva minute, găştile furioase au trasat bilanţul a ceea ce pare o răzbunare bine premeditată: un tânăr ucis şi alţi doi doborâţi sub o ploaie de lovituri cu bâte, coase, securi şi cuţite. "Am găsit un bărbat aici, chiar lângă gard. Era plin de sânge şi nu mai mişca. Cred că era mort. În stradă erau numai cioburi de sticlă de la maşini şi bălţi de sânge", ne-a confirmat şi Toderiţa Moise, o femeie din Umbrăreşti în poarta căreia Marian Săndică, de 35 de ani, din satul Buceşti, comuna Iveşti, şi-a dat ultima suflare. 

 "Spiru şi Ştiulete ne-au vrut morţi!"

Două persoane aflate în aceeaşi maşină cu tânărul omorât în mijlocul drumului au avut şansa să scape vii din mâinile atacatorilor. Nu însă şi teferi, pentru că Adrian Săndică, de 32 de ani, şi Cristian Dibu, de 37 de ani, au ajuns la Spitalul din Tecuci grav răniţi. De pe patul unităţii medicale, fratele bărbatului ucis susţine că cei care au vrut să îi lichideze sunt două personaje cunoscute în afacerile dubioase cu fier vechi.

"Ne dusesem la o cafea la Umbrăreşti. Ne-au oprit în trafic, pe stradă, circa 70 de persoane. Ne-au blocat şi ne-au dat cu răngile în cap ca să ne omoare. Aveau şi topoare şi au tras şi cu pistolul. Fratele meu avusese o altercaţie cu unul dintre ei, legată de fierul vechi. Ştiulete şi Spiru, de la Şendreni, ne-au trimis oamenii pe cap. Pe mine m-au înjunghiat cu cuţitele şi cu ranga. Am zece cusături în cap. Eu din cauza lui Spiru am făcut patru ani de puşcărie. Eu furam cu roaba şi el cu căruţele", afirmă Adrian Săndică.

Tot în spital a ajuns şi şoferul maşinii cu care fraţii Săndică se deplasau pe DN 25 în momentul atacului. Bărbatul, de 37 de ani, din Lieşti, susţine că nu are nicio legătură cu "afacerile" celor doi fraţi. "M-au lovit cu cuţite, cu topoare, cu săbii. Unii ne-au urmărit şi alţii ne-au blocat. Eu am oprit iniţial că am crezut că e vreun accident, erau trei maşini oprite", spune Cristian Dibu. Cei doi sunt în prezent internaţi la Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci, având răni grave. Ei sunt păziţi în permanenţă de doi poliţişti.

"Au fost aduşi în stare de şoc traumatic cu multiple plăgi contuze şi traumatism cranio-cerebral, multiple contuzii toracice şi de membre inferioare precum şi multe plăgi înjunghiate. La unul dintre ei am numărat 12 plăgi, produse de o lamă probabil, respectiv cuţite sau securi. Pacienţii au fost trataţi în serviciul de terapie intensivă, plăgile au fost suturate", a spus dr. Dragoş Teodoru, şeful Secţiei de Chirurgie a Spitalului din Tecuci.

Cazul este cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Potrivit primelor concluzii, Marian Săndică ar fi murit din cauza numeroaselor lovituri la nivelul capului cu obiecte contonente şi tăioase şi nu din cauza împuşcăturii, aşa cum susţin unele voci din rândul apropiaţilor victimelor.

"Au fost audiate zece persoane şi s-a stabilit un cerc de suspecţi, efectuându-se investigaţii atât pe raza municipiului Tecuci cât şi la Galaţi", explică procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Citit 33932 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2012 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.