Operaţiunea „Centura de siguranţă”, la Galaţi

Operaţiunea „Centura de siguranţă”, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Încă neînvăţaţi cu portul obligatoriu al centurii de siguranţă, şoferii şi pasagerii gălăţeni au înmulţit, în cadrul operaţiunii „Seatbelt” („Centura de siguranţă”), rândurile amendaţilor * Datele statistice sunt însă grăitoare: toate cele trei decese auto produse săptămâna trecută în judeţul nostru se datorează lipsei centurii *

Membră cu drepturi depline a organizaţiei TISPOL (organizaţie care reuneşte forţele de Poliţie Rutieră din Europa), Poliţia Rutieră din România a organizat, pe tot parcursul săptămânii trecute, verificări asupra portului centurii de siguranţă. Nici la Galaţi poliţiştii nu au avut de ales şi au amendat încălcarea legii. 

Simplu şi sigur – puneţi-vă centura!

Organizată la nivel european, razia care a avut ca punct de plecare verificarea portului centurii de siguranţă de către toţi ocupanţii maşinii, a avut rezultate îngrijorătoare în judeţul nostru. Încă nu ştim să avem grijă de viaţa noastră, nemaivorbind de respectarea legii:

„În judeţul Galaţi s-au dat - în cadrul raziei organizate săptămâna trecută - un total de 537 de amenzi, în valoare în 54.532 lei. Dintre aceste amenzi – 392 au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranţă. De asemenea, au fost reţinute 37 de permise auto şi 19 certificate de înmatriculare”, declară subcomisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

„Nu trebuie uitat”, subliniază subcomisarul Cojocaru, „că în cazul tuturor accidentelor mortale produse săptămâna trecută, victimele nu purtau centura de siguranţă”.

Şoferi şi pasageri, ce mai este de adăugat?

Citit 1924 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.