Brânza topită pentru elevi, bună de amendă

Brânza topită pentru elevi, bună de amendă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Protecţia Consumatorului a sancţionat cu amendă contravenţională firma care distribuie în şcolile din judeţul Galaţi produsele din programul „Cornul şi laptele”. „De vină” este controversata brânză topită, distribuită de Risk Com SRL ca produs derivat, în loc de lapte, în mai multe unităţi de învăţământ.

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorului Galaţi au constatat că, de la începutul anului şcolar, în şcolile de la sate, dar şi în cele din municipiul Tecuci, Risk Com nu a adus decât brânză topită.

„Nu se respectă prevederile Ordonanţei de Urgenţă 95 / 2008 de modificare şi completare a Ordonanţei de Urgenţă 96 / 2002, care la Articolul 1, alineatul 4, prevede că diversificarea programului cu produse derivate din produsul de bază lapte nu va depăşi limita maximă de 33 la sută. Ca ordine de prioritate în distribuţia produselor lactate derivate, pe primul loc se situează iaurtul”, precizează inspectorul-şef Marioara Gătej.

De asemenea, inspectorii au constatat că brânza topită a fost distribuită şi elevilor din municipiul Galaţi, iar unele dintre aceste sortimente nici nu îndeplineau standardele de calitate prevăzute de lege.

Astfel, brânza topită „Lacta” dintr-un anumit lot avea un conţinut de grăsime prea mic faţă de standard, pe când „Alpinalatte” un conţinut de grăsime prea mare.

Amenda aplicată firmei este de 5.000 de lei (50 de milioane de lei vechi).

Valoarea contractului obţinut de Risk Com SRL, câştigătoarea licitaţiei în programul „Cornul şi laptele”, se ridică, în acest an şcolar, la aproximativ 9,6 milioane lei (96 de miliarde lei vechi). Beneficiarii celor două produse sunt cei 68.000 de preşcolari şi elevi de clasele I-VIII din judeţul Galaţi.

Citit 1295 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.